Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lázeňské město trápí nepořádek u popelnic, policisté si proto posvítili na bordeláře

Dva měsíce monitorovala městská policie v Karlových Varech, jak umí zdejší obyvatelé třídit odpad. Výsledky nejsou nijak překvapivé. Jako podobně ve zbytku republiky i zde mají Karlováci své rezervy. K nádobám na separovaný odpad v Charkovské ulici jezdí řidiči z celého města, kteří si místo zřejmě popletli se sběrným dvorem. Zdatnou konkurencí jsou jim ale i obyvatelé místní ubytovny.

„Městská policie se v průběhu března a dubna zaměřila na nepořádek, který vzniká se železnou pravidelností u nádob na separovaný odpad, a který následně musí pracovníci Správy lázeňských parků odklízet. O zbytečně vynaložených prostředcích netřeba ani hovořit. Mnoho „hříšníků“ sice bylo za své jednání náležitě odměněno, ale dlužno dodat, že není v silách žádného subjektu být všude nepřetržitě 24 hodin,“ uvedla městská policie a přidala i několik snímků z kamer pro dokreslení situace.

Jednou skupinou bordelářů jsou řidiči, pro které je to na sběrný dvůr zřejmě daleko a odhodí odpadky na zem před popelnice. V několika případech je zachytily kamery i při porušování dopravních předpisů.

Zde řidič zaparkoval na vodorovném dopravním značení, další dokázal nanosit hromadu odpadu ze zaparkovaného vozidla přes ulici

Další skupinou jsou pak zkrátka ti, kteří jsou líní třídit. Z toho, co policisté zveřejnili jasně vyplývá, že bordeláři mají zastoupení ve všech věkových kategoriích. Strážníky zaujala například žena budící dojem, že jde z nákupu. Nadité igelitky ale klidně položila na zem před kontejner a pokračovala dál v chůzi.

„Buranství prokázal muž, který před slečnou, jež rozdělávala papírové krabice, aby je mohla uložit do příslušného kontejneru, flákl svým odpadem k jejím nohám a pyšně odkráčel,“ glosují strážníci.

Mezi hříšníky ale nejsou jen mladí výrostci. K popelnicím na tříděný odpad odnesla jedna žena rovnou televizi

Situace kolem kontejnerů v Charkovské ulici je jako nekonečný seriál. Šťastný konec ale neměl pro devětatřicetiletého muže, který nanosil k nádobám několik kusů nábytku. Po příjezdu hlídky musel vše uklidit a bonusem dostal pokutu.

Čtete také:

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky odpad, třídění, Karlovy Vary, policie, popelnice, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaclav Balsan

Je to jenom o lenosti lidí, když už to naloží do aut tak proč s tím nezajedou do sběrných dvorů nad Horním nádražím či ve Dvorech. Vše je na internetu. Každý má dnes chytrý telefon a debilní mozek.

Pondělí, 17. května 2021, 20:23Odpovědět

Lázeňské město trápí nepořádek u popelnic, policisté si proto posvítili na bordeláře  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.