Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Hudební festival, 1/4 maraton i festival dobrého jídla

Většina protiepidemických omezení se postupně uvolňuje, takže už mohou lidé navštěvovat různé akce, letní kina nebo památky. Kam se zajít o tomto víkendu podívat v Karlovarském kraji? Máme pro vás hned několik tipů.

Jste milovníci hudby a stýskalo se vám po koncertech? Tak to jistě uvítáte jeden z prvních hudebních festivalů na hradě Vildštejn. Akce pojmenovaná Vildštejnský slunovrat začíná už v pátek a potrvá i po celou sobotu. Těšit se můžete na kapelu Traktor, UDG, písničkáře Voxela, metalovou kapelu Cocotte Minute, klasiku v podobě Lucie Revival, Extraband a další. Detailní program a vstupenky naleznete ZDE. Během festivalu se uskuteční také veřejná sbírka na pomoc dětem trpícím nemocí motýlích křídel.

Úklid nemusí být vždy nuda

Uklidíme Sorgen, tak zní název sobotní akce, kterou pořádá chebské muzeum. Zájemci se mohou zapojit do úklidu okolí zatopeného lomu od odpadků a likvidaci invazního vlčího bobu mnoholistého. Součástí akce bude také doprovodný program jako je botanická poznávačka, ukázka ornitologie, hry pro děti a dospělé nebo vypouštění uzdravených živočichů ze záchranné stanice zpět do přírody. Akce začíná v 10 hodin.

Sokolovský 1/4 maraton

Protáhněte svaly, zavažte si tkaničky a vyražte v sobotu na Sokolovský BMW Group čtvrtmaraton. Start je od Hornického domu na náměstí Budovatelů. Kdo se nestihl zaregistrovat online, má možnost se do závodu zapsat ještě na místě. Startovní výstřel zazní v 17 hodin. Bližší informace naleznete ZDE.

Divadlo pod širým nebem

Na první letošní divadelní představení se mohou těšit všichni Chebané a návštěvníci tohoto města. V sobotu od 19 hodin totiž mohou v rokli u divadla zhlédnout monodrama Pavla Richry Všechny báječný věci. Na návštěvníky čeká zlevněné vstupné ve výši padesáti korun. A pokud máte dost odvahy, můžete si v představení také zahrát a ztvárnit postavu v životě hlavního hrdiny.  

Food festival v Lokti

Milovníci dobrého jídla, pozor! V jedinečném prostředí přírodního Amfiteátru Loket se v neděli uskuteční vůbec první ročník street foodového pikniku. Pestrou paletu pokrmů z celého světa připraví kuchaři přímo před zraky návštěvníků. Těšit se hosté mohou také na domácí dezerty, zmrzlinu, koktejly i piva z malých pivovarů. Akce začíná v 10 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Sokolovský 1/4 maraton

Štítky Tipy na výlet, Cheb, Loket, festival, hudba, jídlo, divadlo, hudební festival, Karlovarský kraj, maratonský běh, Cocotte Minute, Lucie, Vildštejn, hudební skupina, Hornický dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Hudební festival, 1/4 maraton i festival dobrého jídla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.