Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výstava Paměť národa bude pokračovat v Chebu

Panelová výstava Paměť národa Karlovarského kraje vypovídající o životních osudech osobností, které byli nějakým způsobem perzekuováni, nebo jim byly omezovány osobní svobody, se přesune z Karlových Varů do Chebu. V Karlových Varech ji můžete v těchto dnech vidět v Zeyerově ulici v centru krajského města.

„Vernisáž chebské výstavy se bude konat 14. června na třídě Svobody před Českou spořitelnou v Chebu, zahájení v 17 hodin,“ říká Simona Liptáková, mluvčí chebské radnice.

Na výstavě Paměť národa Karlovarského kraje najdete příběhy osobností, které spojuje novodobá historie Karlovarského kraje. Výstava vznikla za podpory Karlovarského kraje, města Cheb, statutárního města Karlovy Vary, společnosti SOT Invent a pana Daniel Chlada.

„Návštěvníci se budou moci seznámit s příběhy lidí popisujících hrůzy holocaustu, vyhnání z rodné vsi, dřinu v pracovních táborech, špiclování, strach a obavy. Na druhé straně jsou příběhy plné silné vůle, odvahy a neutuchající naděje. O víře v Boha a dobro, o lidském soucitu,“ dodává mluvčí chebské radnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky výstava, Paměť národa, Karlovy Vary, Cheb, Karlovarský kraj, historie, Česká spořitelna, SOT INVENT s. r. o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Paměť národa bude pokračovat v Chebu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.