Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Primátorka: Musíme doufat, že situace kolem Ruska nebude mít vliv na cestovní ruch

Současná politická přestřelka mezi Českou republikou a Ruskem přidělává mnoho starostí i vedení města Karlovy Vary. Primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) přiznává, že nejde jen o turisty, ale i majitele a provozovatele hotelů, kteří jsou mimo jiné zaměstnavateli obyvatel lázeňského města.

„Přiznám se, že jediné co nám zbývá, je doufat, že daná situace nebude mít vliv na situaci v rámci cestovního ruchu. Rusové byli pro Karlovy Vary, karlovarský region, ale v posledních letech i pro Prahu  jedním ze silných segmentů návštěvníků,“ popisuje situaci Andrea Pfeffer Ferklová.

Ta připomíná velmi složitou situaci v lázeňství a cestovní ruchu z pohledu pandemie koronaviru, která nejznámější lázeňské město zužuje už déle než rok. Většina hotelů a lázeňských zařízení je dlouhodobě zavřená kvůli přísným vládním restrikcím a mnoho z nich propustilo své zaměstnance.

„Situace kolem Ruska tak může být v současné situaci, kdy pandemie zabrzdila celý cestovní ruch další ránou pro naše město. A nejde jen o návštěvníky, ale také o podnikatelské subjekty, které v Karlových Varech roky působí. Jsou majiteli a provozovateli hotelů, do kterých investovali nemalé finanční částky. Zaměstnávají místní obyvatele a mnoho Rusů zde vlastní také nemovitosti. Dopad na město tak může být opravdu v mnoha směrech,“ dodala primátorka Karlových Varů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky krize, Rusko, politika, Karlovy Vary, omezení vztahů, cestovní ruch, hotel, lázně, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Česko, pandemie covidu-19, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátorka: Musíme doufat, že situace kolem Ruska nebude mít vliv na cestovní ruch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.