Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KV Aréna jede v omezeném provozu, ale stále to v ní žije

Největší multifunkční zařízení v Karlovarském kraji je i přes přísná vládní opatření stále v provozu. Podle jednatele KV Arény Roman Rokůska byla nastavena úsporná opaření, ale v provozu jsou všechna sportoviště a to včetně bazénu. Bohužel je ale nejde otevřít široké veřejnosti.

„Všechno funguje za velmi přísných hygienických opatření a pouze pro ty, kteří mají výjimku od vlády nebo ministerstva zdravotnictví. To znamená, že se v hlavní hale stále hraje extraliga, kde se dohrává základní část, v míčové hale se tým VK Karlovarska připravuje na play off volejbalové extraligy a do bazénu chodí trénovat plavci,“ vysvětluje Roman Rokůsek.

V míčové hale se navíc podařilo v minulých dnech uspořádat dvě logisticky velmi náročné akce. Jednak to bylo Final eight volejbalového poháru a během uplynulého víkendu i benefiční koncert Muzikanti pomáhají, který lidé mohli sledovat na live streamu.

Koncert Muzikanti pomáhají se povedl

"Vše proběhlo bez problémů. O zajištění akce se včetně muzikantů postarala necelá stovka lidí. Těm všem udělal tento koncert radost a dali práci. Během víkendu jsme měli více než 15 tisíc připojení na livestream a co je až neuvěřitelné, na transparetntním účtu se vybralo přes 157 tisíc korun," říká Vladimír Suchan, hlavní pořadatel koncertu a majitel agentury Vlny, který přiznává, že nejoptimističtější odhady se končili na sto vybraných tisících.

"Část peněz získají handicapovaní sportovci a druhá část bude použita na kulturní akce pro seniory v pobytových službách, kam ale chceme prioritně zvát karlovarské umělce," dodvá Vladimír Suchan.

„Máme dostatek šaten a dokážeme nastavit chod sportovišť tak, aby nedocházelo ke kontaktům mezi jednotlivými mužstvy. To samo bylo během koncertu, kdy měla každá kapela svoji šatnu, a kontaktů bylo minimum. Navíc jsme pro všechny účinkující zajistili antigenní testy, takže opravdu děláme vše pro bezpečnost,“ pokračuje dále jednatel KV Arény.

Jeho slova potvrdil i Ondřej Hudeček, manažer VK Karlovarsko, který stál v čele organizačního týmu finálového turnaje volejbalového poháru. „Jasná pravidla byla určena již před turnajem. Jelikož stále na tribuny nemohli diváci, tak bylo vše trochu zjednodušeno. Kluby už jsou zvyklé z extraligy na pravidelné testování a dodržování opatření, tak zde také nenastal žádný problém. Organizačně tedy bylo vše pořádku,“ uvedl Ondřej Hudeček.

V KV Aréně se dnes začíná očkovat

Dnes se navíc v KV Aréně otvírá očkovací centrum, do kterého bude směřována většina lidí z krajského města, aby se nechala naočkovat proti nemoci covid-19. Hlavní hala nabízí dostatečnou kapacitu pro tuto akci a očkování navíc nenaruší průběh sportovních klání.

„Nyní se bude očkovat přímo u hlavního vchodu do arény, kde jsou čtyři očkovací stanoviště. To si můžeme dovolit, pokud do arény nechodí diváci. Pokud by došlo k otevření sportovních utkání široké veřejnosti, přesuneme očkovací sloty do jednoho z oblouků prstence, a můžeme v klidu umožnit přístup diváků na hokej a ponechat v chodu i očkovací centrum,“ vysvětluje Roman Rokůsek s tím, že bazén je v provozu hlavně díky využití odpadního tepla z KV Arény.

Děkuji městu Karlovy Vary za poskytnutí zázemí KV Areny pro vznik centra, zástupcům Hasičského záchranného sboru za přípravu prostor, zdravotníkům a dobrovolníkům za zajištění provozu,“ uvedl Petr Kulhánek (STAN), hejtman Karlovarského kraje.

Léto bude plné sportu

Co se týká plánů na nadcházející měsíce tak v tom mají v KV Aréně jasno. Zejména sportovní kluby totiž předpokládají, že se během jara nebo na začátku léta situace ohledně pandemie výrazně zlepší a začne se trénovat. „Máme zarezervováno prakticky celé léto, kdy se počítá s tím, že děti a mládež bude dohánět zmeškané tréninkové jednotky. Takže zatímco v minulých letech pro nás bylo toto období téměř mrtvé, letos budeme mít pravděpodobně plně obsazeno. Samozřejmě pokud to epidemiologická situace dovolí,“ dodává jednatel KV Arény.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky KV Arena, koncert, hokej, bazén, Karlovy Vary, volejbal, Karlovarský kraj, Ondřej Hudeček, Česká volejbalová extraliga mužů, Starostové a nezávislí, Hasičský záchranný sbor, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KV Aréna jede v omezeném provozu, ale stále to v ní žije  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.