Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hejtman Kulhánek: Připravujeme se na vyhlášení stavu nebezpečí

Krizový štáb Karlovarského kraj a bezpečnostní rada kraje projednávala dnes odpoledne otázky týkající se ukončení nouzového stavu. Masivní rozvolnění si podle zástupců kraje nemůžeme dovolit, hrozbou je navíc stále více se šířící britská mutace viru na západě Čech.

„Je mi jasné, že ta dlouhotrvající omezení jsou pro lidi frustrující, že jsou z opatření unavení a mnozí je už nedodržují zcela kompletně. Čelíme ale stále masivnímu komunitnímu přenosu koronavirové  pandemie a dostala se k nám britská mutace viru, která mnohem nakažlivější než ten vir původní,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (STAN).

Ten upozornil obyvatele kraje, že se mají připravit na omezení, která budou trvat i po skončení nouzového stavu, tedy v příštích týdnech, kdy kraj vyhlásí stav nebezpečí a bude se snažit co nejvíce brzdit šíření nákazy.

„Stav nebezpečí nám dává alespoň náhradu toho, co platilo při stavu nouze, vyhlášení znamení možnost omezení pohybu obyvatel, kde ale nepočítáme se zákazem nočního vycházení, ale počítáme s opatřeními, která budou minimalizovat pohyb obyvatel jen na nejnutnější cesty, jako jsou cesty do zaměstnání k lékaři nebo zajištění základních životních potřeb,“ pokračoval dále hejtman.

Plánované vyhlášení stavu nebezpečí umožňuje kraji nadále vyhlašovat pracovní povinnost nebo určit školy a školky, které se budou starat o děti pracovníků krizové infrastruktury. S krajskou hygienickou stanicí může vedení kraje omezit otevření obchodů, služeb, kulturních i sportovních zařízení.

„Prosím, abyste ještě byli trpěliví. Masivní uvolnění opatření by nám v této situaci nepomohlo k návratu do normálního života a naopak by nás od něj opět oddálilo. Proto ještě jednou prosím buďte opatrní, trpěliví, zodpovědní a dodržujete základní proti epidemiologické předpisy a používejte doporučované hygienické pomůcky,“ dodal Petr Kulhánek, který všem za tento zodpovědný přístup poděkoval.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nouzový stav, politika, stav nebezpečí, hejtman, Petr Kulhánek, vláda, Karlovarský kraj, virus, Česko, Starostové a nezávislí, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Kulhánek: Připravujeme se na vyhlášení stavu nebezpečí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.