Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarský kraj uzavřel odběrové místo na hraničním přechodu Pomezí

Podle vyjádření hejtmana Petr Kulhánka (KOA) se provoz místa možná obnoví v neděli a v pondělí příští týden. Vedení kraj otevřelo odběrové místo pro pendlery poté, co se na přechodu začaly tvořit o víkendu dlouhé fronty právě kvůli nutnosti jejich testování na nemoc covid-19.

„Karlovarský kraj zatím neobdržel informaci o pomoci armády, o kterou jsme požádali kvůli zajištění chodu mobilního odběrového místa v Pomezí nad Ohří. Z toho důvodu, ale i vzhledem k současnému minimálnímu zájmu o testování v průběhu dnešního dne, nebude odběrové místo od zítřka, středy 27. ledna 2021, v provozu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje.

Ten žádal o pomoc armády hlavně vůli tomu, že kapacity hasičů jsou omezené a tak je třeba sehnat personál na odběrové místo jinde.

„Po dohodě s Hasičským záchranným sborem bychom mobilní testování v Pomezí opět obnovili v neděli 31. ledna a v pondělí 1. února, pokud to situace bude vyžadovat. Provozní dobu ještě včas upřesníme,“ dodal Petr Kulhánek.

Dalším důvodem uzavření odběrového místa je i skutečnost, že se obyvatelé České republiky mohou antigenními testy nechat otestovat zdarma pouze jednou za pět dní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky pendleři, testy, Bavorsko, Sasko, odběrné místo, testování, covid-19, Karlovarský kraj, Petr Kulhánek, Hasičský záchranný sbor, Pomezí nad Ohří, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj uzavřel odběrové místo na hraničním přechodu Pomezí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.