Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velká část hotelů v Karlových Varech ve čtvrtek zřejmě neotevře

Velká část hotelů v Karlových Varech se i přes uvolněná vládní opatření ve čtvrtek zřejmě neotevře. Chybí totiž poptávka a hotely by si s malým množstvím hostů nevydělaly ani na provozní náklady. Stále chybí tradiční zahraniční klientela a i čeští klienti asi dají přednost pobytu na horách, řekl předseda krajské sekce Asociace hotelů a restaurací Jan Kronika.

"První krok k otevření hotelů je samozřejmě vládní nařízení, ale druhý krok je poptávka. A já nejsem přesvědčen, že bude taková poptávka v předvánočním a vánočním období, aby se tu otevřela alespoň polovina hotelů," řekl Jan Kronika.

Období prosince a ledna je pro karlovarské hotely navíc takzvaně mimosezonní. I v letech bez koronavirové epidemie byly v tuto dobu hotely závislé hlavně na klientele ze zahraničí, zejména ruské a německé. Podle Kroniky bývala první polovina tohoto období obvykle slabší, pak ale začali přijíždět hosté zejména z rusky mluvících zemí. Znovu pak narost počet hostů od března. Jenže nyní do Česka nesmí hosté z velké části zemí.

Hotely, které už na jaře postihla tvrdá protiepidemická opatření, se tak dostávají do druhotné platební neschopnosti. "Dluží nám zahraniční cestovní kanceláře a my pak dlužíme dodavatelům. Doufáme, že nikdo z nich na nás nepodá insolvenční návrh," popsal situaci hotelů Kronika.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, hotely, Karlovy Vary, hotel, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká část hotelů v Karlových Varech ve čtvrtek zřejmě neotevře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.