Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česká pošta varuje před podvodnými e-maily, které se snaží vytáhnout z příjemců údaje ke kartě

Česká pošta varuje před dalšími podvodnými e-maily, které se snaží vylákat z příjemců údaje k platební kartě. E-mail se tváří jako oficiální zpráva České pošty. Ve skutečnosti je odesílán z adresy podvodníků.

Podvodný e-mail upozorňuje uživatele na nevyzvednutý balíček a vyzývá je k provedení platby na odkazující webové stránce. E-mail je stále aktivní. Jeho součástí je odkaz, který uživatele přesměruje na podvodný web, kde po nich požaduje ověření pomocí kreditní karty.

Proces ověřování spočívá v provedení kontrolní platby v údajné výši jedné koruny. Totožný web se nachází na několika nově registrovaných doménách. Design webové stránky je velmi podobný designu stránek České pošty. Většina odkazů na stránce ale nefunguje a pokud na ně uživatel klikne, zobrazí se mu chybová hláška 404. Některé odkazy naopak uživatele přesměrují na opravdový web České pošty.

Hlavním obsahem podvodných stránek je formulář pro zadání údajů platební karty. Po zadání těchto údajů se uživateli zobrazí animace napodobující zpracovávání údajů. Následně se na stránce načte nový formulář pro zadání ověřovacího kódu ze zaslané SMS.

„Česká pošta není autorem těchto podvodných zpráv, ve skutečnosti jsou zprávy odeslány z jiných adres. Na tyto zprávy nereagujte a nerozklikávejte přiložený odkaz,“ doplnil mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Ohodnoť článek

Foto archiv

Štítky Česká pošta, podvod, e-mail

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká pošta varuje před podvodnými e-maily, které se snaží vytáhnout z příjemců údaje ke kartě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.