Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dešťová voda je téma, které nechtějí v Karlových Varech podcenit

Vedení krajského města chce udělat maximum pro obnovu vodních zdrojů, rybníků a tůněk. V plánu jsou u jímky na dešťovou vodu, která se bude následně využívat například k zalévání parků.

„Úplnou novinkou je vodopropustná dlažba, kterou vyzkoušíme při rekonstrukci Šeříkovy ulice v Sedleci. Tam bude navíc použit i posyp, který dokáže zadržet ropné látky,“ vysvětlil náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS) s tím, že náklady na rekonstrukci jsou odhadovány na 4,5 milionu korun a další milion korun budou stát parkové úpravy.

Záměrem radnice je zajistit, aby do budoucna co nejméně dešťové vody odtékalo do kanalizace. I proto chtějí radní po realizaci tohoto projektu pokračovat stejným způsobem i při rekonstrukci dalších komunikací.

„Tomuto tématu se budou věnovat i lázeňské lesy, které řeší obnovu tůněk a rybníčků na svém území a v podstatě opraví a obnoví to, co tady už dávno vybudovali naši předci,“ pokračuje dále náměstek.

Téma zadržování dešťové vody a velkého sucha bude do budoucna zajímavé i z hlediska dotačních peněz. Proto chce město nyní připravit projekty, na které bude chtít peníze získat.

„Chceme být připraveni, a jakmile budou dotační tituly vyhlášeny, tak se o peníze budeme hlásit. Považujeme tuto otázku za důležitou jak pro město, tak i pro životní prostředí a chceme připravit celý systém, který bude dávat smysl a bude ho možné financovat z dotací,“ dodal první náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ekologie, životní prostředí, Karlovy Vary, déšť, povrchová voda, rekonstrukce, peníze, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dešťová voda je téma, které nechtějí v Karlových Varech podcenit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.