Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hotely a penziony v Karlovarském kraji se začínají pomalu plnit

Hotely a penziony v Karlovarském kraji se začínají postupně znovu plnit turisty. Lépe jsou na tom ubytovací zařízení orientovaná spíše na levnější pobyty, luxusnější hotely se zatím rozjíždějí pomalu nebo zatím odkládají opětovné otevření po uzavření způsobeném opatřeními proti šíření koronaviru.

Karlovarské hotely byly dosud orientované z velké části na zahraniční klientelu, která zatím téměř chybí. Spoléhat tak musí na Čechy. Například hotel Thermal, který prochází rekonstrukcí a má k dispozici zatím jen asi polovinu pokojů, ale se začátkem prázdnin zaznamenal nárůst zájmu o ubytování. Pomohla i filmová přehlídka TADY VARY.

"Tento víkend je zatím nejhezčí v letošním roce. Pohybujeme se u těch disponibilních pokojů na nějakých 55 až 60 procentech. Je to milé. Je to i v souvislosti se zahájením festivalu. Je tu zatím vyšší podíl neléčebných hostů, těch léčebných je zatím poskrovnu," řekl ředitel hotelu Thermal Vladimír Novák.

Podle předsedy karlovarské sekce Asociace hotelů a restaurací Jana Kroniky se obsazenost karlovarských hotelů nyní pohybuje kolem deseti až 20 procent. "Všichni jsme se museli cenově přizpůsobit současným podmínkám. Hotely, které šly s cenami výrazně níže, mají obsazenost i kolem 70 procent," řekl Kronika.

Naopak pětihvězdičkové hotely ještě neotevírají a čekají na otevření hranic a zahraniční klienty. Naprostá většina hostů v hotelích jsou totiž stále Češi. Pomohly i vouchery, které nabízí město Karlovy Vary, a také státem dotované vouchery na lázeňské pobyty. Ty se ale projeví zřejmě až během prázdnin.

Rychleji se plní penziony a apartmány na horách. Podle spolumajitelky Apartmánů Jurica na Božím Daru Julie Juricové mají obsazené ubytování na letní sezonu zhruba z 50 procent. Podle ní přišli letos o sportovce ze zahraničí, kteří k nim pravidelně jezdí kvůli nedalekému Fichtelbergu, kde trénují v rámci letní přípravy.

Naopak je ale letos větší zájem z řad českých turistů. "Oproti minulým rokům je jich možná i o trochu více, protože dovolenou v Krušných horách vyhledává rok co rok více turistů," řekla Juricová.

Autoři | Foto

Štítky ČR, rekreace, hotely, koronavirus, Karlovarský kraj, penzion, hotel, Hotel Thermal, Česko, Vladimír Novák, Asociace hotelů a restaurací České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely a penziony v Karlovarském kraji se začínají pomalu plnit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.