Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovy Vary rozmístily po městě koše na nedopalky, kuřáci používejte je

Karlovy Vary dále pokračují v projektu nazvaném „Město bez kouře“. Vedle výzev a nabídek pomoci kuřákům s odvyknutím tohoto zlozvyku nyní přišly s úplnou novinkou. Po městě, zatím hlavně v obchodně správním centru umístily speciální nerezové trubice, do kterých mají kuřáci odhazovat nedopalky.

„Na začátku května bylo v Karlových Varech nainstalováno několik desítek nerezových košů na nedopalky z cigaret v rámci projektu MĚSTO BEZ KOUŘE. Koše jsou nainstalovány v obchodní a lázeňské části a především v těchto ulicích,“ uvedly Karlovy Vary na svém facebooku.

Nové nerezové koše byly instalovány zejména na ulicích Zeyerova ul., třída T. G. Masaryka, Stará Louka, Lázeňská ulice, Tržiště nebo Mírové náměstí.

„Přesné umístění najdete v aplikaci „Kam s ním“, která je ke stažení v prostředích Google play i App Store,“ sdělil mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Koše jsou dalším pokračováním v projektu nazvaném Město bez kouře, do kterého se lázeňské město zapojilo. Karlovy Vary jsou oblíbenou destinací. Lákají pro svou atmosféru, historii, ale i moderní životní styl. Především však pro unikátní lázeňské prostředí, které tvoří prameny, klima i ovzduší. K jeho ochraně chce město Karlovy Vary přispět i tím, že se chce stát prvním „Měs­tem bez kouře“ v České republice. Tato aktivita je však zaměřená v prvé řadě na samotné obyvatele Karlových Varů – chce je motivovat v jejich snaze o zdravý životní styl.

„Součástí projektu jsou například rady jak přestat kouřit, možnosti navštívit poradny na odvykání nebo třeba motivace přejít na zdravější způsob kouření, jako jsou elektronické cigarety. Nyní říkáme lidem, že když už nechtějí přestat kouřit, tak aby aspoň nedopalky odhazovali do těchto, k tomu určených košů,“ dodal mluvčí magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky kouření, Město bez kouře, Karlovy Vary, novinka, ekologie, projekt, Tomáš Garrigue Masaryk, Facebook, Google, App Store, Mírové náměstí (Litoměřice), Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary rozmístily po městě koše na nedopalky, kuřáci používejte je  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.