Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Karla IV. byste dnes v Karlových Varech čekali marně

Dnes měla být v Karlových Varech zahájena lázeňská sezona. Obvykle se jedná o jeden z nejrušnějších víkendů v roce. Letos ale nebyla v ulicích lázeňského města po oslavách, smíchu a dobré náladě ani památka. Město je prázdné, většina obchodů zavřená a turistům je vstup do celé České republiky stále zakázán.

Příjezd družiny Karla IV. do Karlových Varů, žehnání pramenům, hudba, tanec, zábava a město praskajících ve švech. Tak každoročně vypadá v krajském městě první květnový víkend, který tradičně patří zahájení lázeňské sezony. Letos je ale vše jinak.

„Vedení města Karlovy Vary se smířilo s tím, že letos lázeňskou sezonu nebude možné slavnostně zahájit,“ sdělil v polovině dubna mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

A kvůli epidemii ani vedení města nemohlo přijmout jiné rozhodnutí. To navíc společně s opozicí nyní řeší jak městu pomoci nastartovat lázeňství a cestovní ruch. Bude tomu věnováno i další zasedání zastupitelstva, které je na programu ve čtvrtek.

Pokud ale chcete vidět, jak dnes Karlovy Vary vypadaly, nabízíme několik pohledů do centra, které bylo téměř liduprázdné. A tak je jasné, že na fotografiích neuvidíte nic veselého….

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Karlovy Vary, lázeňská sezona, zrušení, Karal IV., Karel IV. Lucemburský, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Karla IV. byste dnes v Karlových Varech čekali marně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.