Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé se musejí na bohoslužby registrovat, v kostele jich může být pouze patnáct

Registraci zavedla například Římskokatolická farnost v Ostrově, která během neděle pořádá šest mší v Ostrově a okolí. Věřící se mohou registrovat prostřednictvím internetu nebo přímo na farnosti.

Podle vyhlášení vlády jsou opět povolené veřejné bohoslužby. To ale platí při splnění celé řady pravidel. Tím prvním je stanoven počet maximálních účastníků na 15. Do tohoto počtu se nezapočítává kněz a jeho asistenti.

„Účastníci v bohoslužebném prostoru dodržují minimální rozestupy dva metry mezi sebou, s výjimkou členů domácnosti, před vstupem do bohoslužebného prostoru si povinně dezinfikují ruce a nosí ochranný prostředek dýchacích cest, který brání šíření kapének, vyjma okamžiku přijetí Eucharistie,“ popisují zástupci ostrovské farnosti v pozvánce na nedělní mše svaté.

Vynecháno musí být i pozdravení pokoje a žehnání se svěcenou vodou a kostel, případně fara a další prostory musejí být po bohoslužbě řádně vyvětrány a vydezinfikovány kontaktní plochy jako jsou kliky, lavice další.

Mše svaté se zítra v neděli 3. května budou konat v Ostrově v kostele, Kapli sv. rodiny i na faře, v Horní Blatné, Jáchymově a Hroznětíně.

„Pro účast na mši sváté je nutná registrace, aby byl dodržen požadovaný počet účastníků. Registraci lze provádět prostřednictvím internetu nebo přímo v sídle farnosti,“ dodávají zástupci Římskokatolické farnosti v Ostrově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ostrov.cz

Štítky bohoslužby, církev, mše svatá. Ostrov, Karlovarský kraj, kostel, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se musejí na bohoslužby registrovat, v kostele jich může být pouze patnáct  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.