Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Sokolov tipuje místa, kam umístí podzemní kontejnery na odpad

Vedení města sleduje moderní trendy. Podzemní kontejnery by mohly být vybudovány až na dvaceti místech města. V současné době se začínají připravovat podklady pro projektovou dokumentaci. Součástí akce musí být i nákup techniky, která bude nové kontejnery vyvážet.

„O možnosti umístit kontejnery na odpad pod zem víme již delší dobu. Máme už i vytipovány lokality, kde bychom to mohli realizovat. Chceme ale mít ucelený projekt, na který se pokusíme získat dotační peníze a poté ho zrealizujeme,“ uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

V současné době má již město vybráno zhruba sedmnáct lokalit. Celkem by jich mohlo být i více. Přípravě je třeba věnovat velkou pozornost, musí se například zajistit, aby v zamýšleném místě nevedly inženýrské sítě a další věci.

„Podzemní kontejnery chceme. Je to moderní trend a praktické je to například i z hlediska hygieny na místě a úklidu okolí kontejnerů. Chceme mít ale vše dobře připraveno, protože nejde jen o realizaci podzemních kontejnerů, ale například i o nákup techniky, která je bude vyvážet. A to bychom rádi samozřejmě zajistili v naší společnosti Sotes, které budeme muset tuto techniku nakoupit,“ doplnil místostarosta, který si zatím netroufl odhadovat celkové náklady na tento projekt.

Vedení města rovněž ujistilo občany, že letos nedojde k plánovanému zdražení poplatku za odvoz odpadu.

 „To jsme měli v plánu, protože jsme v našem městě nezvyšovali cenu od roku 2012 a od té doby se výrazně zvýšily všechny náklady. Vzhledem ke koronavirové epidemii, ale toto rozhodnutí odložíme,“ doplnila starostka města Renata Oulehlová s tím, že nyní vychází poplatek zhruba na 670 korun na osobu a rok. Jeho zvýšení se plánovalo zhruba o deset procent.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ekologie, novinka, kontejery pod zemí, Sokolov, Karlovarský kraj, kontejner, odpad, technika, Karel Jakobec, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov tipuje místa, kam umístí podzemní kontejnery na odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.