Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lídrem STAN v krajských volbách v Karlovarském kraji bude Petr Kulhánek

Současný hejtman Petr Kulhánek bude příští rok stát v čele kandidátky hnutí STAN do krajských voleb v Karlovarském kraji. Krajští členové ho zvolili v interní stranické volbě. Kulhánek v hlasování porazil poslance Jana Kuchaře. Novináře o tom informoval krajský tajemník STAN Daniel Stark. V kraji lídra pro příští krajské volby zveřejnili už také Piráti, ostatní strany vyčkávají.

Piráty v Karlovarském kraji povede do krajských voleb Markéta Monsportová

Současná krajská zastupitelka Markéta Monsportová bude příští rok stát v čele kandidátky Pirátů do krajských voleb v Karlovarském kraji. Zvítězila v interní stranické volbě. Mezi její hlavní priority patří návrat sebedůvěry obyvatel kraje a...

Krajského sněmu STAN se účastnilo 50 členů, kteří v tajné volbě zvolili Kulhánka, Kuchaře porazil poměrem hlasů 31:19. "Děkuji za důvěru a silný mandát pro vedení kandidátky STAN do krajských voleb. Je to závazek, který budu naplňovat s maximálním úsilím a energií," uvedl Kulhánek.

Podle předsedy krajské organizace Ericha Kříže bude mít krajské hnutí díky Kulhánkovi i Kuchařovi silnou kandidátní listinu. "Tu nyní bude sestavovat krajská organizace. Její konečnou podobu pak schválí krajský sněm STAN v příštím roce," uvedl Kříž.

Dvaapadesátiletý Kulhánek vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a absolvoval studijní pobyty v USA a v Austrálii. Od roku 2006 je členem karlovarského zastupitelstva. Zvolen byl za hnutí Karlovarská občanská alternativa (KOA), které v roce 2010 vyhrálo komunální volby. Kulhánek se stal primátorem, jímž byl až do listopadu 2018. V krajském zastupitelstvu zasedá od roku 2012, zvolen byl na kandidátce TOP 09 a STAN. Hejtmanem se stal v roce 2020. V jeho gesci je ekonomika, finance či zdravotnictví.

Krajské volby v roce 2020 vyhrálo ANO, které se svými 13 zastupiteli skončilo spolu se čtyřmi zastupiteli z SPD v opozici. Osm mandátů má STAN, šest Piráti, po čtyřech zastupitelích koalice ODS/KDU-ČSL, stejně jako hnutí Místní. Tři zastupitele získaly shodně Volba pro kraj (VOK) a SNK1.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nadace Olgy Havlové

Štítky ČR, volby, STAN, správa, kraje, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem STAN v krajských volbách v Karlovarském kraji bude Petr Kulhánek  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.