Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volby v Libé na Chebsku vyhrálo SPL - Sdružení pro Libou s 39 procenty hlasů

Opakované volby v obci Libá u Chebu vyhrálo uskupení SPL - Sdružení pro Libou. Získalo 39,30 procenta hlasů a čtyři mandáty v devítičlenném zastupitelstvu. V obci s téměř 715 obyvateli přišlo k urnám 344 z 612 voličů, tedy 56,21 procenta. Výsledky zveřejnil server volby.cz.

Voliči vybírali ze tří kandidátek, uskupení nazvané Libá Spolu získalo tři mandáty, tedy 35,03 procenta hlasů, a Naše Libá dvě křesla, získala 25,66 procenta hlasů.

Nejvíce hlasů, celkem 158, obdržel Jan Rossmeisl z SPL - Sdružení pro Libou, druhý skončil Radek Jaroch ze sdružení Libá Spolu (157 hlasů) a třetí Monika Friedrichová také z Libá Spolu se 140 hlasy.

Do komunálních voleb v roce 2018 šly dvě kandidátky. Do devítičlenného zastupitelstva obce se tehdy dostalo pět kandidátů ze Sdružení nezávislých kandidátů ve prospěch obce Libá a čtyři z kandidátky hnutí ANO.

V Libé se rozpadlo zastupitelstvo na konci loňského roku. Odstoupilo všech devět zastupitelů ze dvou uskupení. Mimo jiné také stávající starostka Věra Votíková ze sdružení nezávislých kandidátů, která se rozhodla dále nekandidovat. Podle předsedkyně volební komise Anny Pivoňkové panovaly mezi zastupiteli neshody. Pověřený výkonem pravomocí starosty byl Jan Rossmeisl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky ČR, volby, obce, Karlovarský, Libá, okres Cheb, Cheb, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volby v Libé na Chebsku vyhrálo SPL - Sdružení pro Libou s 39 procenty hlasů  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.