Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Podpoříte nebo nepodpoříte rozpočet Karlovarského kraje na rok 2021?

V rubrice s názvem Politická korida konfrontujeme krajské zastupitelské kluby s tématy, které aktuálně hýbou Karlovarským krajem. Aktuálně jsme se zajímali o rozpočet Karlovarského kraje na rok 2021, který bude zítra schvalovat zastupitelstvo.

Otázka:

V pondělí bude zastupitelstvo schvalovat rozpočet kraje na rok 2021. Co bylo podmínkou Vašeho poslaneckého klubu, abyste ho podpořili, případně co vám v rozpočtu chybí a nepodpoříte ho?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Na naši otázku neodpověděl: Patrik Pizinger (Místní), Karla Maříková (SPD+SPO), Karel Jakobec (ODS), Vít Hromádko (SNK 1) a Josef März (VOK).

Petr Kulhánek (KOA)

Vzhledem k tomu, že jsem se na tvorbě rozpočtu podílel, neměli jsme za klub STAN s podporou KOA, VPM Cheb a TOP09 podmínky, ale spíš cíle. Těmi bylo snížení provozního schodku proti původnímu návrhu, což se podařilo ze 150 milionů korun na 55 milionů korun. Nechtěli jsme omezovat výdaje na podporu sportovních, kulturních, vzdělávacích aktivit, což se alokací pro dotační programy také podařilo. Zároveň jsme nechtěli rušit investiční akce, pouze jsme některé rozložili v čase. Zároveň víme, že budeme mít k dispozici přebytek hospodaření z roku 2020 v řádu stovek milionů korun, který z velké části použijeme pro naplnění Fondu budoucnosti, ze kterého se financují zejména investiční záměry kraje.

Jana Mračková Vildumetrzová (ANO)

Karlovarský kraj má historicky poprvé čtyři uvolněné placené zastupitele, kteří budou stát krajský rozpočet ročně zhruba 10 milionů korun. S největší pravděpodobností bude mít i historicky poprvé mínusový provozní rozpočet, který předkládá současná krajská vláda. V době covidu všichni šetří, respektive musí šetřit, kraj jde bohužel opačným směrem.

Jindřich Čermák (Piráti)

Z pozice koaliční strany je naše role pochopitelná a navržený rozpočet podpoříme. Naší snahou ovšem bylo nejít jen cestou škrtů za každou cenu, ale najít prostředky pro projekty, které považujeme za důležité pro transformaci našeho kraje. Tedy se pokoušíme posílit koncepční dokumenty i zlepšit pošramocený obraz našeho regionu. Opravdu si nemyslíme, že jsme historicky úplně nejhorší ve všem. Rozvoj regionu, lázeňství, cestovní ruch, vzdělávání i sportovní aktivity budou nadále hájeny Pirátskými radními.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky zastupitelé, rozpočet, Karlovarský kraj, Patrik Pizinger, Karla Maříková, Karel Jakobec, Svoboda a přímá demokracie, ODS, Josef März, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Podpoříte nebo nepodpoříte rozpočet Karlovarského kraje na rok 2021?  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.