Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hejtman odmítá slova premiéra o špatné komunikaci, problém je podle něj na straně státu

Premiér České republiky Andrej Babiš (ANO) včera hodně ostře kritizoval Karlovarský kraj, označil ho za nejhorší kraj v antigenních testech a v PCR testech a v mnoha dalších věcech. Hejtman Petr Kulhánek (KOA) doufá, že nad naším krajem premiér nezlomil hůl.

„Karlovarský kraj stále něco říká, je to nejhorší kraj historicky ve všem. My tady máme založené systému, ale Karlovarský kraj musí komunikovat,“ uvedl premiér Andrej Babiš na adresu Karlovarského kraje, poté co vyšlo najevo, že v našem kraji chybí vakcíny pro seniory starší osmdesáti let.

Slova o chybné komunikaci odmítá hejtman kraje a uvádí: „Jsem přesvědčen, že v každém kraji ohledně očkování proti COVID-19 děláme, co můžeme. Máme v provozu očkovací centra, probíhá vakcinace prioritních skupin, kam patří i klienti pobytových sociálních služeb včetně seniorů nad 80 let. Pomáháme seniorům 80+, aby se mohli registrovat a rezervovat si očkování, někteří z nich absolvují vakcinaci v příštím týdnu. V našem kraji ale narážíme na zásadní problém – nedostatek vakcín. Upozornil jsem na to ministra zdravotnictví Jana Blatného, naše krajská koordinátorka pro očkování je denně v kontaktu s centrálním týmem, s členy vlády jsme o přípravě očkování mluvili na společné videokonferenci, takže neustále komunikujeme.“

Hejtman navíc vůbec neví, jak má ostrá slova premiéra na adresu kraje brát. „Má to být vzkaz obyvatelům našeho kraje, že je s námi Andrej Babiš nespokojen, a proto nad námi zlomil hůl? Poselství zdravotníkům, dobrovolníkům, kteří na hranici svých sil denně odvádějí obrovský kus práce? Chybí mi zde byť náznak sebereflexe a pokory,“ dodává Petr Kulhánek, který ale nechce jít do dalších střetů s premiérem.

„Jde nám skutečně o zdraví lidí, o ochranu seniorů, nikoliv o konfrontaci. Trpíme nedostatkem vakcín. A podle informací ministra Blatného budou dodávky ještě nižší. To není problém kraje, ale státu a ten ho musí řešit. Máme připraveny dostatečné očkovací kapacity, abychom mohli rychle a ve vysokém počtu proočkovat i seniory 80+ . Místo silných slov šéfa přes očkování, kterým se premiér z vlastní vůle stal, bychom ocenili jasné a věcné informace, jak se stát k téhle situaci postaví,“ dodal hejtman.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky premiér, hejtman, kritika, Karlovarský kraj, Česko, Andrej Babiš, Petr Kulhánek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman odmítá slova premiéra o špatné komunikaci, problém je podle něj na straně státu  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.