Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V obvodu Cheb se bude o křeslo v Senátu ucházet devět kandidátů

Ve volebním obvodu číslo 3 - Cheb se bude o křeslo v Senátu ucházet devět kandidátů. Před šesti lety zde kandidovalo osm kandidátů. Ve druhém kole tehdy vyhrál Miroslav Nenutil z ČSSD, který své křeslo bude obhajovat i letos. Podané kandidátky zaregistroval pověřený městský úřad v Chebu. Kandidáti už také dostali losováním přidělená volební čísla.

Své kandidáty postavily jak parlamentní strany, tak menší hnutí. ANO, jejíž kandidát před šesti lety postoupil do druhého kola, bude letos zastupovat Jaroslava Brožová Lampertová. V tradičně spíše levicovém obvodu, který zahrnuje Chebsku bez Mariánských Lázní a Tachovsko, bude mít šanci i Josef Švarcbek z KSČM. Komunisté před šesti lety skončili na třetím místě.

Za Piráty bude letos kandidovat Markéta Monsportová, hnutí Starostové a nezávislí (STAN) nasadilo do souboje místostarostu Chebu Miroslava Plevného. Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) do senátu navrhuje Josefa Kvasničku. Za hnutí Zdraví Sport Prosperita (dříve PRO Zdraví a Sport) bude kandidovat Martin Lojda. Koalice Zelení a Senátor 21 poslala do boje o Senát Svatavu Štěrbovou. Trikolóra nasadila kandidáta Jiřího Sedláčka.

Současný senátor Miroslav Nenutil před šesti lety získal v prvním kole 28,41 procenta hlasů, ve druhém kole pak 55,35 procenta hlasů.

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, volby, senát, Karlovarský, Cheb, křeslo, Miroslav Nenutil, ČSSD, Starostové a nezávislí, Jaroslva Brožová Lampertová, ANO 2011, Josef Švarcbek, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obvodu Cheb se bude o křeslo v Senátu ucházet devět kandidátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.