Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Složitou situaci regionu přijede ve čtvrtek řešit premiér Andrej Babiš a další ministři

Složitá situaci v lázeňství, dostavba dálnice D6 nebo útlum těžby na Sokolovsku, to budou hlavní témata návštěvy premiéra Andreje Babiše a dalších členů vlády České republiky v Karlovarském kraji. Do kraje vládní delegace zamíří ve čtvrtek, kdy navíc premiér bude diskutovat se starosty a prohlídne si nově otvíraný obchvat dříve nebezpečného úseku Trstěnice – Drmoul.

„Jsem velmi rád, že pan premiér tady přímo v regionu s námi a zástupci společnosti Sokolovská uhelná bude diskutovat o útlumu těžby a možnostech, jak zabránit propouštění zaměstnanců. Setká se se starosty Sokolovska a v Chebu budeme diskutovat o aktivitách Západočeské univerzity v Plzni, jež je pro nás důležitým partnerem a má zázemí pro další rozvoj ve své chebské budově,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Právě starostové obcí Sokolovska napsali premiérovi dopis, ve kterém ho žádali o pomoc našemu kraji a celému regionu, který velmi zasáhla nedávná pandemie koronaviru.

„Je pozitivní, že premiér přijede osobně a nebudeme si vyměňovat dopisy. Byla to poslední zoufalá výzva, aby si někdo všiml, že pomoc opravdu potřebujeme. A snad teď, když jsme dostali další ránu, tak se k nám pomoc dostane,“ uvedla Renata Oulehlová, starostka Sokolova, který zmiňovaný dopis premiérovi iniciovala.

V Karlových Varech se s vedením města chystá premiér probrat aktuální situaci v lázeňství a cestovním ruchu, které se jen těžko vyrovnává s důsledky koronavirové pandemie. „Jsem přesvědčena, že premiér, který je zvyklý věci okamžitě a bez váhání řešit, určitě opět najde způsob, jak našemu kraji pomoci a věci rozpohybovat, aby šly tím správným směrem. Při poslední návštěvě v kraji například změnil nesmyslné rozhodnutí o tom, že po části dálnice D6 od Karlových Varů budou moci řidiči jezdit maximálně 110 km/h. Díky němu už se dnes realizují všechny kroky k tomu, aby se zde, jako po každé jiné plnohodnotné dálnici, jezdilo 130 km/h,“ dodala  exhejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky politika, premiér, návštěva, dálnice D6, těžba uhlí, Karlovarský kraj, Andrej Babiš, dálnice, okres Sokolov, Česko, Trstěnice, Drmoul, Sokolovská uhelná, Západočeská univerzita v Plzni, Petr Kubis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Složitou situaci regionu přijede ve čtvrtek řešit premiér Andrej Babiš a další ministři  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.