Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb zrušil festival dechových hudeb FIJO, zahraje možná jen městský dechový orchestr

Ředitel festivalu, který měl v letošním roce oslavit padesáté narozeniny, Vladimír Keblúšek dnes oznámil konečné rozhodnutí. Letošní ročník je zrušen a další se bude konat až za dva roky. Výročí festivalu připomene výstava a kniha, která zmapuje celou dlouhou historii festivalu.

„Doba je složitá a komplikovaná a my musíme udělat rozhodnutí ohledně letošního festivalu FIJO. Bohužel letošní ročník festivalu se neodehraje, protože nám bezpečnostní opatření kvůli novému koromaviru neumožňují festival uspořádat,“ uvedl ředitel festivalu Vladimír Keblúšek.

Vedení města s pořadateli dlouho zvažovalo jak rozhodnout, hledaly se i další varianty, ale vše nakonec padlo.

„Přemýšleli jsme, jestli festival posunout někam na podzim nebo na příští rok, ale nakonec se rozhodlo, že další ročník bude tradičně až za dva roky,“ sdělil starosta města Antonín Jalovec.

Vedle přísných hygienických opatření by uspořádání festivalu komplikovalo i současné uzavření hranic. „Orchestry navíc dlouho netrénovaly, hráči se neviděli a tak není jiné cesty. My jsme ale už nyní kontaktovali všechny orchestry, které jsme měli domluvené a přesunuli jsme jejich účast na rok 2022,“ pokračoval dále ředitel festivalu.

Padesáté výročí festivalu FIJO tak připomene pouze výstava a kniha, která bude mapovat celou éru této významné chebské akce.

„Osobně věřím, že nám třeba situace umožní, abychom někdy na podzim na náměstí knihu společně s městským dechovým orchestrem a mažoretkami veřejnosti představili. Ale to se ještě uvidí,“ dodal Vladimír Keblúšek a vyzval fanoušky festivalu, aby zachovali přízeň muzice i festivalu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto fijo.cz

Štítky dechová hudba, FIJO, Cheb, koronavir, festival, orchestr, kniha, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb zrušil festival dechových hudeb FIJO, zahraje možná jen městský dechový orchestr  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.