Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlových Varech se potřetí potká film s hudbou v projektu Variance

Karlovy Vary se připravují na třetí ročník projektu Variace, který se uskuteční 24. a 25. listopadu. Variace 2023, pořádané Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary (MFF) a Českou filharmonií, slibují opět originální program zahrnující filmové předpremiéry a koncerty. Podle prezidenta MFF Karlovy Vary Jiřího Bartošky bude program zážitkem pro místní i pro návštěvníky města, uvedl v tiskové zprávě.

"Pro letošní ročník si Česká filharmonie připravila sérii koncertů, které představí orchestr nejen jako celek, ale nabídne posluchačům příležitost seznámit se s jeho hudebníky jako členy různých komorních uskupení," uvedl generální ředitel filharmonie David Mareček.

Filmový program letošních Variací nabídne film Zásah štěstím režiséra Woodyho Allena, který měl světovou premiéru na letošním festivalu v Benátkách. Film vypráví romantický thriller o manželském páru, jehož spokojený život naruší setkání hlavní hrdinky s bývalým přítelem. Kritika jej označila za jeden z nejlepších Allenových filmů v posledních letech. Další film Zóna zájmu režiséra Jonathana Glazera je adaptací oceněného románu Martina Amise. Film získal Velkou cenu poroty na letošním festivalu v Cannes a soustředí se na idylický život rodiny velitele koncentračního tábora v Osvětimi Rudolfa Hösse.

Program zahrnuje několik koncertů v ikonických prostorách Karlových Varů. Páteční večerní koncert v Císařských lázních nabídne skladby Haydna, Mozarta a Beethovena v podání České filharmonie, sobota bude věnovaná komorním koncertům, včetně vystoupení Dechového okteta složeného z členů České filharmonie a Karlovarského symfonického orchestru, stejně jako Komorního orchestru se sólistou Josefem Špačkem na housle. Soubor ČaroTaj v Císařských lázních přinese výběr lidových písní z moravsko-slovenského pomezí.

"Když jsme před třemi lety přišli s projektem, který spojil dvě tradiční domácí kulturní značky – karlovarský festival a Českou filharmonii – bylo naší ambicí vytvořit kulturní akci, která by oživila podzimní období a přinesla do Karlových Varů vedle filmového festivalu další divácky a posluchačsky atraktivní program.," doplnil výkonný ředitel MFF Kryštof Mucha.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFF Karlovy Vary

Štítky ČR, film, hudba, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech se potřetí potká film s hudbou v projektu Variance  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.