Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Filmoví fanoušci ve Varech se ve středu setkají s Geoffreyem Rushem

Návštěvníci filmového festivalu v Karlových Varech se ve středu dočkají jedné z hlavních hvězd letošního ročníku. Australský filmový a divadelní herec Geoffrey Rush se objeví na červeném koberci předtím, než ve 14:00 uvede ve Velkém sále hotelu Thermal film Králova řeč.

Role Lionela Logua, jazykového lektora anglického krále Jiřího VI. v tomto dramatu vynesla Rushovi nominace na Oscara i Zlatý Globus a byla vyznamenaná cenou BAFTA a dalšími cenami. Rush ve Varech uvede ještě snímky Záře a Quills – Perem markýze de Sade a v závěru festivalu převezme Křišťálový glóbus.

Hlavní soutěž bude dnes pokračovat světovou premiérou japonského snímku Vzdáleni. Japonsko se objevuje v Hlavní soutěži festivalu po desetileté pauze, a to sociálním dramatem. Jeho hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá dívka, která pracuje jako společnice v nočním klubu, aby měla na nájem a zaopatřila malého synka i jeho zlenivělého otce, který pro facku nejde daleko. Komorní příběh nabízí méně blyštivý obraz Japonska, než tomu bývá zvykem, aby ukázal, že sociální nerovnost se nevyhne žádnému zemskému koutu.

Premiéru má dnes také film Miroslava Krobota Velká premiéra za účasti delegace, kterou tvoří kromě režiséra také herci Lubomír Smékal, Iva Janžurová, Pavel Šimčík, Iva Pazderková, Klára Melíšková, Jenovéfa Boková či Jakub Žáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Film Servis Festival Karlovy Vary

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary, Geoffrey Rush, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Králova řeč, Hotel Thermal, Jiří VI. Britský, Japonsko, Britská akademie filmového a televizního umění, Ceny Oscar, Zlatý glóbus, Quills - Perem markýze de Sade, K

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmoví fanoušci ve Varech se ve středu setkají s Geoffreyem Rushem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.