Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Na karlovarském festivalu provedli přes 4300 testů, zatím jen jeden byl pozitivní

Zdravotníci dosud provedli na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech přes 4300 testů na koronavirus. Testují jak návštěvníky festivalu, tak pracovníky a hosty. Zatím testovací centra zaznamenala jeden pozitivní případ nákazy covidem-19. Doložení bezinfekčnosti, tedy očkování, prodělání nemoci nebo negativní test jsou podmínkou vstupu na festivalové akce.

„V případě pozitivního záchytu postupujeme dle platných nařízení a schválených postupů. Úzce spolupracujeme s krajskou hygienickou stanicí," řekla dnes mluvčí společnosti Anygence Lenka Holá. Neupřesnila, zda měl pozitivní nález pracovník nebo návštěvník festivalu.

Organizátoři zájem o testování očekávali, testů mají zatím dost. „Vše běží dobře, dlouhé fronty se u testovacích míst netvoří. Největší zájem o testy je asi dopoledne," řekla Holá. Asi polovina lidí podle ní využívá možnost předchozí rezervace termínů.

Letos je třeba pořídit si ke vstupenkám ještě pásku na ruku jako doklad o bezinfekčnosti a podmínku vstupu na festivalové akce. Realizační tým a personál festivalu se může nechat otestovat přímo v Thermalu. Místo je pro ně otevřené od minulého pondělí, k dispozici jsou antigenní i PCR testy. Zahraniční hosté podstupují PCR testy s expresním vyhodnocením, a to především od mobilního testovacího týmu. Veřejnost, pro kterou jsou místa ve Smetanových sadech a v hotelu Pupp, se testuje antigenními testy.

Na festivalu pokračuje také očkování proti koronaviru. jednorázovou vakcínou Janssen bez předchozí registrace. Zatímco za první dva dny zdravotníci aplikovali 68 vakcín, aktuálně je to 211 dávek. Průměrně se očkuje 20 až 30 dávek za den.

Pořadatelé festivalu nechávají vnitřní prostory pravidelně dezinfikovat. „Dezinfekce sálů a ostatních festivalových prostor probíhají průběžně během dne a večerů, podle toho, jak v jednotlivých sálech a místech probíhá program, tak, abychom ho nenarušovali," sdělila novinářům mluvčí festivalu Uljana Donátová. Pro veřejnost je k dispozici i 100 stojanů s dezinfekcí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky filmový festival, karlovarský festival, testy, covid, festival, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Janssen Pharmaceutica, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na karlovarském festivalu provedli přes 4300 testů, zatím jen jeden byl pozitivní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.