Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Původní termín mezinárodního karlovarského festivalu obsadili pořadatelé jiné filmové přehlídky

První týden července patřil tradičně červenému koberci a prestižnímu mezinárodnímu filmovému svátku v Karlových Varech. Letos bude ale vše jinak. Organizátoři karlovarského festivalu ohlásili jeho přesun na konec srpna, čehož využili pořadatelé Marienbad Film Festivalu, kteří pro změnu přesunuli svůj projekt z konce srpna na začátek července.

„S pomyšlením na filmové fanoušky nám přišlo nejlepší hnout i s termínem našeho festivalu. Nechtěli jsme, aby se v jednom regionu překrývaly dva festivaly. Doufáme, že se vývoj pandemické situace brzy uklidní a budeme moci otevřít prostory hotelu Lesní mlýn, kouzelného místa uprostřed lázeňského parku, co nejvíce filmovým nadšencům,” prozradila ředitelka mariánskolázeňského festivalu Zuzana Stejskalová.

Marienbad Film Festival se letos bude konat už pošesté a stejně jako v předešlých letech bude věnovaný experimentálním a nezávislým filmům. Uskuteční v termínu od 8. do 11. července v již zmiňovaném hotelu Lesní Mlýn.

I letošní ročník přinese další titul z pravidelně uváděné retrospektivy. „Pokračujeme v několikaleté retrospektivě francouzského režiséra Alaina Resnaise, kdy uvádíme každý rok jeden jeho film. Letos to bude film, Válka skončila, z roku 1961,” uvedl dramaturg festivalu Lubomír Konečný.

Po oznámené změně termínu spustili pořadatelé i registraci audiovizuálních děl experimentální povahy a nezávislé tvorby. „Cílem našeho festivalu je prezentovat díla posouvající hranice filmu a vytvořit prostor pro diskuzi s tvůrci. Přihlásit se mohou autoři ze všech koutů světa až do 30. dubna,“ dodala ředitelka festivalu.

V případě přetrvávajících vládních opatření souvisejících s koronavirovou krizí se festivalový program přesune na online audiovizuální platformu Kino soumraku.

„Tu organizátoři spustili koncem loňského roku a aktuálně každý čtvrtek v podvečer na ní promítají zdarma kinematografický obsah, který jinde neuvidíte,“ dodala Elena Sorokina, PR manažerka Lokální destinační agentury KIS Mariánské Lázně.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Marienbad film festival

Štítky Mariánské Lázně. filmový festival, Marienbad Film Festival, červenec, Karlovarský kraj, festival, film, Karlovy Vary, Alain Resnais, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Původní termín mezinárodního karlovarského festivalu obsadili pořadatelé jiné filmové přehlídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.