Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Termín letošního Mezinárodního filmového festivalu stále není jistý

V Karlových Varech se stále více začínají objevovat informace o tom, že letošní Mezinárodní filmový festival se nebude konat v původně naplánovaném termínu, tedy od 2. do 10. července. Vedení festivalu zatím změnu termínu nepotvrdilo.

„Zatím počítáme s tím, že 55. ročník MFF KV by měl proběhnout v uvedeném termínu. Nicméně stávající situace je velmi vážná a my pečlivě sledujeme, jak se bude vyvíjet a jaká budou další nařízení vlády,“ sdělila Uljana Donátová, PR manažerka Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Současná situace však nahrává výše uvedeným spekulacím, které navíc vedení festivalu nevyvrátilo. Naopak potvrdilo, že pořadatelé mají v záloze ještě jeden náhradní termín.

„Pokud by byl nepříznivý vývoj, je možné, že zvážíme přesun MFF KV na termín 20. - 28. srpna letošního roku. Konečné rozhodnutí zatím však nepadlo, jakmile se tak stane, budeme o tom informovat,“ dodala PR manažerka.

Nejprestižnější filmový festival v České republice se v loňském roce nepodařilo uspořádat v letním termínu a zrušen byl nakonec i náhradní listopadový termín. Jak tomu bude letos, zatím nikdo netuší.

I přesto vedení festivalu otevřelo on-line přihlášky filmů. „MFF Karlovy Vary má od roku 2021 pouze dvě soutěžní sekce a počínaje 55. ročníkem tedy bude celovečerní dokumenty přijímat do stávajících dvou soutěží, kam se doposud mohly kvalifikovat pouze hrané snímky: Hlavní soutěže a Soutěže Na východ od Západu,“ uvádí pořadatelé na oficiálním webu festivalu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto David W. Černý / Reuters

Štítky filmový festival, MFF, Karlovy Vary, kino, film, festival, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, soutěž, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Termín letošního Mezinárodního filmového festivalu stále není jistý  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.