Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pořadatelé festivalu Oty Hofmana stále věří v jeho konání

Už nyní je ale jasné, že letošní ročník nebude soutěžní. Vedení festivalu se ale snaží hledat různé cesty jak zachovat maximum toho, co bylo plánováno a v některých případech hledá nové cesty za použití nových technologií.

„I když aktuální vývoj situace vůbec nevypadá dobře, pořád věříme, že se letošní Dětský filmový a televizní festival v nějaké podobě uskuteční. Je možné, že virus COVID-19 tu bude s námi několik příštích let a proto by bylo dobré zkusit náš kulturní a společenský život trochu změnit a naučit se za těchto podmínek bavit a žít. Do značné míry nám v tom pomáhá technický pokrok,“ říká ředitel festivalu Marek Poledníček.

Pořadatelé museli vypustit soutěžní část festivalu, protože nemají práva na prezentaci soutěžních filmů jiným způsobem než promítáním v kině. „Logicky se nabízelo promítání ve školách, nebo prostřednictvím YouTube kanálu nebo jiné podobné služby. A i kdybychom ta práva získali, je pravděpodobné, že produkce dětských filmů pro příští rok bude paralyzována. To znamená, že i když by se příští rok uskutečnil plnohodnotný festival, nebylo by co promítat. Letošní filmy si tedy necháme na příští rok a věříme, že k nim přibydou nějaké nové,“ pokračuje dále ředitel festivalu.

Velký boj se nyní svádí o zachování alespoň bohatého doprovodného programu. Tady chce festivalový tým zachovat alespoň jeden z koncertů na Mírovém náměstí, divadelní představení pro děti i dospělé a snad i několik besed a setkání se zajímavými lidmi.

„Semináře na téma mediální gramotnost a další se rozjedou jako road show po školách v Ostrově i okolí, což nám současná omezení zatím umožňují. Významnou roli ale také sehrají technologie. Akce, u kterých to bude vhodné, se přenesou do virtuálního prostoru. Největší z nich bude například plánovaná Gaming Aréna. Budeme se snažit, aby si hráči užili spoustu zábavy, i když se osobně nesetkají,“ dodal Marek Poledníček s tím, že dnes slíbené a zamýšlené plány už zítra nemusí vzhledem k nejrůznějším opatřením platit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky festival, Ota Hofman, Marek Poledníček, technologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé festivalu Oty Hofmana stále věří v jeho konání  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.