Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na kulturní akce rozdělí Karlovarský kraj více než tři miliony korun

Karlovarský kraj podpoří dotací i letos kulturní akce. Některé ale byly kvůli koronaviru zrušeny a jistotu nemají ani ty, které jsou naplánovány na podzim. Podle náměstka hejtmana Martina Hurajčíka (ANO) chce ale kraj i v současné obtížné situaci podporu zachovat. Kraj rozdělí mezi žadatele téměř 3,1 milionu korun.

Karlovarský kraj letos vyčlenil na podporu kulturních aktivit v regionu 4,5 milionu korun. "Bohužel některé akce byly zrušeny kvůli nouzovému stavu a pandemii covidu-19. My jsme se rozhodli podpořit i některé individuální žádosti nebo akce, které byly přesunuty na podzim," řekl Martin Hurajčík.

"V této chvíli nevíme dne ani hodiny, jak se situace bude vyvíjet. Já pevně doufám, že se většina akcí uskuteční, protože jsou pro náš region důležité. Ale pokud by se tak stalo, bude to na dohodě mezi poskytovatelem a příjemcem, protože pořadatelé s tím určitě nějaké náklady mít budou," řekl Hurajčík.

Kraj podpoří dotacemi zhruba stovku kulturních akcí. Většinou jde o částky v řádech desítek tisíc korun. Mezi těmi, kterým radní přislíbili vyšší dotaci jsou například hudební festival Vary Good Fest, který dostane 100.000 korun, stejnou částku získá od kraje i přeshraniční festival Živé pohraničí nebo projekt Festivalový rok 2020 v Chebu. Vůbec nejvíce, 180.000 korun, dostane Vladimír Suchan, který v Karlovarském kraji na několika místech organizuje hudební koncerty.

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, kultura, koronavirus, Karlovarský kraj, kulturní akce, dotace, ANO 2011, Martin Hurajčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kulturní akce rozdělí Karlovarský kraj více než tři miliony korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.