Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Ivo Šmoldas na jevišti, lekce parkouru nebo prohlídky divadla. Kulturní léto toho nabízí hodně

Karlovarské kulturní léto pokračuje, a tak jsme sestavili přehled toho, co vás tento týden čeká a nemine. Jste fandové vážné hudby nebo jazzu? Nebo dáváte přednost divadlu či procházkám? Výběr je pestrý.

Hudba každý den

Na každý den si připravil program Karlovarský symfonický orchestr, ten se hostům i obyvatelům lázeňské metropole představí v rámci kolonádních koncertů. V pondělí od 17 hodin na Tržní kolonádě vystoupí trojice hudebnic, ty zahrají na flétnu, klarinet a violoncello. Flétna a harfa ovládne Tržní kolonádu také v úterý, a to od tří hodin odpoledne. Na stejné místo se orchestr vrátí ve středu. Od pěti hodin odpoledne zazní skladby od Antonína Dvořáka, Emmericha Kálmána nebo Johanna Strausse. Čtvrtek bude patřit jazzu a to od 18 hodin. A u této rytmické hudby zůstaneme i v pátek. Orchestr se spojí své síly s kapelou JazzFancies. Tento koncert je jako jediný zpoplatněn, kde zakoupit vstupní naleztete ZDE. Koncert začíná v 18:30 u hotelu Thermal. Jazz nahradí rytmy electroswingu a dalších stylů elektronické hudby.

Je libo divadlo?

Ivo Šmoldas, Veronika Nová Arichteva, Michaela Kuklová a  Petr Mácha se přestaví v divadelní hře s názvem Liga proti nevěře. Komedie s detektivní zápletkou bude řešit jak manželskou nevěru, tak otázky jako: Je možné vraždit žehlícím prknem? A vejde se milenka do krbu? Představení začíná v půl osmé večer v Karlovarském městském divadle. 

Do karlovarského divadla může zavítat i v rámci komentované prohlídky každou středu až do konce července. Prohlídka je zdarma, nutná je však rezervace předem buď po telefonu 353 225 621 nebo osobně na pokladně divadla. Prohlídka začíná v 10 hodin.

Pouliční divadlo Viktora Braunreitera si na středu od 15 hodin připravilo procházku po Karlových Varech. Sraz je u Sadové kolonády. Poté se kostýmovaní průvodci i jejich publikum vydá například k Mlýnské kolonádě, kde odhalí tajemství jejího názvu, chybět nebude ani zastávka u Vřídla.

Stand up comedy show Na stojáka přijíždí do Varů. Ve středu od 19:30 u hotelu Thermal pobaví návštěvníky trojice komiků Richard Nedvěd, Radek Petráš a Pavel Tomeš. Vstup je zdarma.

Kdo raději holduje dechovkám a lidové muzice, ten si přijde na své ve čtvrtek od půl osmé večer, kdy v karlovarském divadle vystoupí Jan Slabák a Moravanka. 

Břišní tance i parkour

Dvořákovy sady se přes léto proměnily v dějiště nejrůznějších workshopů. Od tanečních kurzů až po hrátky s jojem. Tento týden jsou tu na programu kurzy břišních tanců od 15 hodin. Odvážlivci mohou zkusit i parkour. Triky a rady se tu lidé dozvědí od Lukáše Kuldy, který patří mezi špičku ve free runingu.

V plném běhu je také náhražka filmového festivalu Tady Vary. Jeho program můžete nalézt ZDE.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo U Hasičů

Štítky Tipy, Karlovy Vary, akce, divadlo, hudba, koncert, prohlídky, workshop, léto, Ivo Šmoldas, Antonín Dvořák, klasická hudba, Johann Strauss mladší, Emmerich Kálmán, Karlovarský symfonický orchestr, Michaela Kuklová, Radek Petráš, Pavel Tomeš, Richard Nedvěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Ivo Šmoldas na jevišti, lekce parkouru nebo prohlídky divadla. Kulturní léto toho nabízí hodně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.