Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Stavba dálnice D6 Knínice - Bošov v Karlovarském kraji má stavební povolení

Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ) vydal stavební povolení na stavbu dálnice D6 v úseku Knínice - Bošov v Karlovarském kraji. Na sociální síti X o tom dnes informoval generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl. Úsek naváže na už hotovou dálnici Lubenec - Bošov a na obchvat Lubence na Lounsku. Zahájení stavby 7,9 kilometru dlouhého úseku plánuje ŘSD nejpozději v prvním čtvrtletí příštího roku. Celá D6 mezi Prahou a Karlovými Vary by měla být hotová v roce 2028.

Zároveň se koná výběrové řízení na zhotovitele stavby, majetkoprávní vypořádání a od srpna archeologický výzkum, uvedl dnes Mátl. V červenci na síti X oznámil, že ŘSD zahájilo výběrové řízení na firmu, která úsek postaví. Předpokládaná hodnota zakázky je 3,36 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty.

Na trase projekt počítá se 70 stavebními objekty, z toho bude šest mostů - pět na samotné dálnici a jeden nad ní. Součástí bude také mimoúrovňová křižovatka u Knínic. Trasa dálnice povede zčásti paralelně s dnešní silnicí I/6, v západní části se mírně odkloní jižním směrem.

Zhruba 130 kilometrů dlouhé dálniční spojení mezi Karlovými Vary a Prahou vede přes Karlovarský, Ústecký a Středočeský kraj. Zbývá dokončit posledních 63 kilometrů dálnice. Aktuálně se staví přeložka u Hořesedel a přeložka u Hořoviček, které by se měly otevřít příští rok, a dvanáctikilometrový úsek mezi Petrohradem a Lubencem s plánovaným zprovozněním v roce 2027. V Karlovarském kraji by se měl kromě trasy mezi Bošovem a Knínicemi začít příští rok stavět také sedmikilometrový úsek Knínice - Žalmanov a o rok později úseky Olšová Vrata - Žalmanov v délce 7,3 kilometru a Karlovy Vary - Olšová Vrata v délce osmi kilometrů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením KSÚSKK

Štítky ČR, silnice, stavby, ŘSD, D6, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba dálnice D6 Knínice - Bošov v Karlovarském kraji má stavební povolení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.