Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Karlovarský kraj bude pokračovat v opravě silnice na Podstrání

Karlovarský kraj opraví další část silnice ze Sokolova na Podstrání. Komunikace, která vede úzkým údolím Lobezského potoka, je oblíbenou zkratkou pro cestu do Mariánských Lázní nebo Plzně. Podle náměstka hejtmana Karlovarského kraje Karla Jakobce (ODS) měla rekonstrukce stát přes 100 milionů korun, při soutěži na dodavatele se ale podařilo výrazně ušetřit.

„Začne se dělat na jaře příštího roku, teď proběhlo výběrové řízení. Tato silnice byla zařazena do plánu až dodatečně na základě toho, že jsme ušetřili na jiných projektech, přičemž rozpočtované náklady byly 108 milionů korun a z toho dotace z Evropské unie měla být 92 milionů korun. A i díky výběrovému řízení, do kterého se přihlásilo devět firem, jsme ušetřili v rámci této soutěže. Vítězná firma nabídla cenu, která je ještě o 20 milionů nižší, než byly předpokládané náklady," uvedl náměstek hejtmana Karel Jakobec (ODS).

Ušetřených 20 milionů podle něj se může přesunout na opravy dalších komunikací v majetku Karlovarského kraje.

První část rekonstrukce silnice II/210 od lomu Vítkov směrem k Podstrání se dělala v letech 2021 a 2022. Kromě opravy samotné vozovky se muselo udělat statické zajištění silnice včetně opěrných zdí. Tato část opravy silnice přišla na 181,3 milionu korun. Stavba trvala rok a půl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto/ se svolením Libereckého kraje

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Karlovarský, evropské fondy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj bude pokračovat v opravě silnice na Podstrání  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.