Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na hraničních přechodech v Karlovarském kraji dnes kolony nejsou

, aktualizováno 17. dubna 2020, 11:30

Na rozdíl od předchozích dnů, kdy se na hraničních přechodech v Karlovarském kraji čekalo i několik hodin, kolony dnes na hranicích zcela zmizely. Řidiči nákladních vozidel nad 3,5 tuny mají ode dneška na hranicích jednodušší režim. Upuštěno má být od dodatečné administrativy, což by mělo přispět k lepší průjezdnosti státních hranic. Kolony se nyní netvoří z české ani z německé strany, upřesnila dnes krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Na hraničním přechodu v Pomezí nad Ohří dnes auta v obou směrech projížděla jen s minimálním zdržením a kolony se netvořily.

"V posledních dnech byly kvůli kolonám rozšířeny původní dva pruhy silnice z Chebu na Pomezí na tři, aby se oddělily osobní a nákladní vozy. Díky změněnému systému kontrol dnes nejsou zapotřebí. Ani na příjezdu do Česka, kde se ještě ve čtvrtek tvořily dlouhé kolony, dnes kamiony projížděly bez zdržení," uvedla Kateřina Krejčí.

Na hraničním přechodu ve Vojtanově, který je určen pro pendlery od 5:00 do 23:00, se ve čtvrtek čekalo v obou směrech asi pět minut. Dnes je také zcela bez kolon. Přechod na Božím Daru byl i ve čtvrtek průjezdný bez většího čekání.

Na kontroly na hranicích si stěžovali dopravci, vadil jim nový režim hraničních kontrol, který měl zajistit evidenci pohybu osob a prověřovat, zda nepřekračují 14 dní pobytu v zahraničí. Řidiči těchto vozidel přitom zpravidla pobývají na území ostatních států po dobu kratší než 14 dní.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, Německo, automobilová doprava, koronavirus, Karlovarský kraj, hraniční přechod, Česko, Pomezí nad Ohří, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hraničních přechodech v Karlovarském kraji dnes kolony nejsou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.