Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Výběr zhotovitele na obchvat Veselova chce Karlovarský kraj urychlit

Karlovarský kraj zadá výběrové řízení na obchvat Veselova u Žlutic na Karlovarsku samostatně bez zvažované kooperace s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Ta by byla podle slov krajského zastupitele Jana Bureše (ODS) pro hledání zhotovitele obchvatu spíše zdržením. O společném postupu uvažoval kraj proto, že obchvat Veselova bude napojen na nový úsek dálnice D6, který plánuje ŘSD stavět rovněž v příštím roce.

„Obchvat je v odhadované částce okolo 211 milionů korun, polovinu peněz se nám podařilo získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury a chtěli bychom začít už v příštím roce. Podle předpokládaného harmonogramu bychom měli skončit do roku 2027. Celková délka toho úseku je 1,5 kilometru, povede po východní části obce Veselov. Bude navazovat na dálnici D6, na úsek, který povede z Bošova do Knínic," řekl krajský zastupitel Jan Bureš (ODS). Soutěžení zhotovitele dálničního úseku bude podle Bureše delší a náročnější, proto se kraj rozhodl nejít do společného zadávacího řízení. Jeho jediným kritériem pro výběr zhotovitele stavby veselovského obchvatu bude výše nabídkové ceny. Část komunikace II/205, která vede do Veselova, bude po dobu stavebních prací zcela uzavřena a řidiči budou muset využít vyznačené objízdné trasy.

Úsek dálnice Knínice - Bošov bude navazovat na již dokončenou stavbu D6 Bošov - Lubenec, která byla zprovozněna v roce 2015. Na konci úseku navazuje na úsek D6 Žalmanov - Knínice, který by se měl začít stavět v roce 2025. Délka komunikace je 7900 metrů a v celém úseku bude trasa vedena po zemědělských půdách jižně od silnice I/6. Celkové náklady ŘSD odhaduje téměř na čtyři miliardy korun.

Obchvat Veselova se bude napojovat na dálnici poblíž obce Knínice a odvede dopravu ve směru na Žlutice. Jde o důležitou silnici, propojující tuto část Karlovarského kraje směrem na Plzeň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběr zhotovitele na obchvat Veselova chce Karlovarský kraj urychlit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.