Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Začala oprava silnice na hrázi Jesenice, řidiči musí využít objížďku. Řada z nich ale nedodržuje značení a způsobuje dopravní kolaps

Na silnici I/21 na hrázi přehrady Jesenice začala dnes oprava. Doprava na silnici, která spojuje Cheb a Mariánské Lázně nebo Plzeň, bude několik měsíců vedena po objížďce přes Lipoltov. Do mostní konstrukce zatéká a mostní výztuž koroduje, zdůvodnilo nutnost opravy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Policie upozorňuje řidiče, aby dodržovali dopravní značení. Řešili totiž už několik případů, kdy nepozorný šofér způsobil dopravní kolaps.

„Na základě diagnostického průzkumu bylo zjištěno, že do mostní konstrukce shora zatéká. Na mostě, který vede přes skluz od bezpečnostního přelivu vodní nádrže Jesenice, budou vybudovány nové nosné konstrukce," uvedlo ŘSD.

Zhotovitelem za 14,65 milionu Kč bez DPH je společnost MI Roads. Objízdná trasa pro všechna vozidla je vedena přes obec Lipoltov. „V souvislosti s opravami jsou řádně označené objízdné trasy, které vedou přes obec Lipoltov. Pozemní komunikace mezi obcemi Odrava a Lipoltov je zcela uzavřena. Jen během včerejšího dne policisté museli řešit několik desítek přestupků řidičů, kteří nerespektují dopravní značení, a i přes dopravní značení na pozemní komunikaci vjíždí, čím způsobují dopravní kolaps. Apelujeme na řidiče, aby se na objízdné trase řídili dopravním značením," upozorňuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Oprava silnice přes hráz jesenické přehrady už tak zkomplikuje dopravu mezi Karlovarským krajem a Plzní. V současné době ŘSD také realizuje stavební úpravy serpentin v Bečově nad Teplou, kvůli které je nutné do Plzně jezdit po objížďce. Alternativní trasa přes Mariánské Lázně se tak rovněž zkomplikuje. Průjezd hlavně těžké dopravy přes úzké silnice kolem Lipoltova může vytvářet zpoždění nebo zácpy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Karlovarský kraj

Štítky dopravní omezení, dopravní stavba, hráz Jesenice, Jesenice, objížďka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala oprava silnice na hrázi Jesenice, řidiči musí využít objížďku. Řada z nich ale nedodržuje značení a způsobuje dopravní kolaps  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.