Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

ŘSD otevřelo po rekonstrukci dva mosty u Kfel na Karlovarsku

Po dvou letech mohou řidiči opět projet po silnici I/20 z Karlových Varů do Bečova bez objížďky. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřelo po rekonstrukci dva silniční mosty u obce Kfely. Rekonstrukci zkomplikovala v roce 2022 insolvence dodavatelské firmy Raeder & Falge s.r.o. (nyní RAF STAVBY). Mosty se musely zakonzervovat a stavba pokračovala až v loňském roce. A brzký příchod zimy vloni opravy ještě protáhnul do začátku letošního roku.

Problémy s původním dodavatelem se promítly nejen do délky rekonstrukce, ale i do stavebních prací. Jeden z mostů, který začala stavět Raeder & Falge, bylo nutné zbourat a postavit znovu. Novým zhotovitelem obou staveb v celkové hodnotě 47,7 milionů korun bez DPH byla společnost LIZDROJ s. r.o. Původně se počítalo s tím, že oba mosty se stihnou dokončit do Vánoc loňského roku, ale sněžení v listopadu práce zastavilo.

Stavbaři se na stavbu mostů vrátili letos na začátku března. Čekalo se ale na to, až budou fungovat obalovny, aby bylo možné položit svrchní vrstvu vozovky.

I když se cesta mezi Karlovými Vary a Bečovem opět výrazně usnadní a zrychlí, směrem na Plzeň se zatím řidiči stejně nedostanou. Letos na jaře totiž začala rekonstrukce serpentin nad Bečovem, která má sice trvat rekordně krátkou dobu, ale i tak bude hlavní tah na Plzeň uzavřený 18 týdnů, tedy zhruba do konce července letošního roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, silnice, stavby, most, Kfely

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD otevřelo po rekonstrukci dva mosty u Kfel na Karlovarsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.