Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Město pořídí do sběrné dvora drtič, který zpracuje i dřevo, které zatím končí na skládce

Karlovy Vary koupí do svého sběrného dvora drtič na dřevo. Zpracovat může i vyhozený nábytek a další dřevní materiál, který se objevuje ve skládkových dvorech. Drtič dřevní hmoty má stát 11,3 milionu korun a město na něj požádá o dotaci, která by mohla pokrýt 40 procent nákladů na pořízení.

„Je to další krok k tomu, že město chce recyklovat stále více typů materiálu. Jedná se o to, že jde to stroj, který veškerou dřevní hmotu vydrtí a umí ji roztřídit na tu, která je znovu použitelná a může se dát třeba do kompostárny, a která použitelná pro další zpracování není," řekl radní Karlových Varů Petr Bursík (ODS). Zatím velká část dřevěného materiálu končí zbytečně na skládkách.

Stroj bude umístěn v městském sběrném dvoře, ale budou ho mít ve správě Lázeňské lesy a parky, které využitelný dřevní odpad zpracovávají. Podle Bursíka bude sice žadatelem o dotaci město, ale zbytek z nákladů na pořízení stroje dodají Lázeňské lesy a parky, které jsou příspěvkovou organizací města. I kdyby se městu nepodařilo dotaci získat, drtič by město zřejmě stejně pořídilo. Nebylo by to ale asi hned.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky sběrný dvůr, drtič dřeva, recyklace, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město pořídí do sběrné dvora drtič, který zpracuje i dřevo, které zatím končí na skládce  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.