Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vary chtějí rozšířit rezidenční parkování, koupí i systém na jeho kontrolu

Karlovy Vary chtějí rozšířit systém rezidenčního parkování. Zároveň chce město pořídit speciální vozidlo, které bude schopno podle registračních značek kontrolovat, zdali je za auto zaplacené parkovné. Podle vedení města se tím usnadní možnost parkování obyvatelům v oblastech, kde rezidenční parkovací místa jsou, řekla novinářům primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

"Jedná se nám hlavně o to, aby lidé neparkovali tam, kde nesmějí parkovat, zejména v rezidenčním stání. A také o to, aby všichni za parkování platili. Takže systém CAM-CAR by nám měl umožnit jednodušší a přehlednější nastavení systému a strážníci by se mohli věnovat i jiným věcem než kontrolám zaparkovaných vozidel," uvedl Pfeffer Ferklová.

Systém CAM-CAR je kombinací kamer, umístěných na vozidle, a počítačové nástavby, která umí vyhodnotit , jestli má auto zaplaceno parkovné. Případné přestupky pak přímo posílá ke zpracování úředníkům. Náklady na pořízení systému mají být okolo čtyř milionů korun a město jej chce zprovoznit během příštího roku.

V současnosti je v Karlových Varech jediná oblast s rezidenčním parkováním, a to na Čertově ostrově. Přibýt by mělo rezidenční parkování také v části města Tuhnice, kde žije podstatně více obyvatel a kde je také velmi komplikované zaparkovat. Podle webu magistrátu by obyvatelé mohli získat rezidenční parkovací kartu za 480 korun na první auto a 3500 korun na další auta na rok.

V rezidenčních parkovacích zónách by ale město chtělo umožnit v hodinách, kdy velká část obyvatel odjede za prací, parkování i dalším zájemcům, také ale za poplatek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary chtějí rozšířit rezidenční parkování, koupí i systém na jeho kontrolu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.