Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Aši začala rekonstrukce městského průtahu za 136 milionů korun

V Aši na Chebsku začala rekonstrukce silničního průtahu městem za 136,2 milionu korun. Vozovka bude mít nový povrch, sjednotí se šířka jízdních pruhů, přibudou parkovací místa či přechody pro chodce. Největší současná dopravní investice Karlovarského kraje skončí na podzim příštího roku. Díky úpravám se tak na jednom z nejvytíženějších úseků ve městě zvýší bezpečnost a plynulost provozu

Denně tímto úsekem projedou stovky osobních i nákladních aut. "Je to hlavní příjezdová komunikace do Aše a je to také komunikace, kterou využívají i nákladní automobily jedoucí do Hranic. Je velice zatěžovaná a sice vypadá, že je v dobrém stavu, ale to je jen díky záplatování z loňska. Jinak opravdu potřebuje rekonstrukci, protože tam bývají velké díry," řekl starosta Aše Vítězslav Kokoř (ANO).

Rekonstrukce se dotkne ulic Hlavní a Chebská a úseku od kruhové křižovatky na obec Nebesa. Celkově jde téměř o tříkilometrový úsek. Po dobu prací budou muset řidiči počítat s výrazným dopravním omezením. "Celá uzavírka naplánovaná není, ale budou zde ve čtyřech etapách semafory. Připravená je souběžná komunikace Komenského, která prošla drobnou opravou tak, aby ji místní mohli využívat," řekl ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jiří Šlachta.

„Modernizace průtahu přinese úlevu nejen řidičům ale i chodcům. Kromě stavebních prací přímo na komunikaci totiž vzniknou také nová místa pro přecházení a přechody pro chodce. Nepochybně tak dojde ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu ve městě. Ačkoliv s sebou stavební úpravy přinesou jistá omezení, věřím, že výsledek bude stát za dočasné nepohodlí,“ uvedl neuvolněný zastupitel s gescí v oblasti dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš (ODS). 

Krajští silničáři za rekonstrukci zaplatí 112,9 milionu korun, přičemž 91,4 milionu by měla pokrýt přislíbená evropská dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Město Aš poskytne 23,3 milionu korun. Z těchto peněz budou financovány úpravy a doplnění chodníků, nástupišť, autobusových zastávek, veřejné osvětlení, parkovací zálivy a úpravy vegetace.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky rekonstrukce průtahu, město Aš, zahájení stavby, městský průtah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Aši začala rekonstrukce městského průtahu za 136 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.