Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hromadný střet pěti aut uzavřel dálnici D6 u Lokte, další vážná nehoda u obce Novina si vyžádala sedm zraněných

, aktualizováno 21. července 2023, 23:19

Vážná nehoda pěti aut uzavřela dnes v podvečer dálnici u sjezdu na Loket. Podle informací od záchranářů utrpělo zranění pět osob. Kvůli transportu zraněných přistávaly na místě vrtulníky z Prahy a Ústí nad Labem. Letečtí záchranáři z Plzně zasahovali chvilku předtím u jiné vážné nehody u obce Novina na Sokolovsku. Celkem se tam zranilo sedm lidí.

„Na dálnici D6 ve směru ze Sokolova na Cheb u sjezdu na Loket se stala vážná dopravní nehoda několika osobních aut. U nehody zasahují čtyři jednotky hasičů,“ informovali krajští hasiči na svém Twitteru.  

Hasiči okamžitě zahájili vyprošťování osob z automobilů a poskytování první pomoci. „Dvě osoby jsme museli vyprostit za pomoci hydraulických nástrojů a následně jsme zabezpečili místo pro přistání dvou záchranářských vrtulníků přímo na dálnici pro jejich transport do zdravotnických zařízení,“ doplnil mluvčí hasičů Martin Kasal.

„Letecká záchranná služba Ústí nad Labem transportovala ženu s těžkým zraněním na akutní příjem Nemocnice Ústí nad Labem,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Zdeňka Newiaková. Další zraněnou převezl pražský vrtulník do Nemocnice Motol. Tři muže s lehkými až těžkými zraněními převezla záchranná služba na akutní příjem do karlovarské nemocnice. 

„Dálnice bude v průběhu vyšetřování ve směru ze Sokolova do Karlových Varů zcela uzavřena. Policisté odklánějí vozidla na objízdnou trasu," uvedla policie po deváté hodině večerní.

Další velmi vážná nehoda se stala u obce Novina na Sokolovsku, kde se střetla dvě osobní auta. K této nehodě vyjížděly čtyři jednotky hasičů. „Čtyři výjezdové skupiny ošetřili sedm osob. Dvě ženy ve věku dvaačtyřicet a šedesát let transportovala Letecká záchranná služba z Plzně Líní se středně těžkými zraněními do Fakultní nemocnice Plzeň. Pět osob bylo transportováno s lehkými zraněními na chirurgie do nemocnice v Sokolově,“ shrnula Newiaková.

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky hromadná nehoda, dopravní nehoda pěti aut, dálnice D6, Sokolovsko, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadný střet pěti aut uzavřel dálnici D6 u Lokte, další vážná nehoda u obce Novina si vyžádala sedm zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.