Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Osmdesátiletý cizinec jel v protisměru po dálnici D6 s vozem značky Škoda

Osobní automobil Škoda jedoucí v protisměru na dálnici D6 nahlásilo několik řidičů na linku 158. Nebezpečné vozidlo jelo ze Sokolova na Pomezí nad Ohří, přibližně na 166. kilometru. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení Cheb – město.

Hlídka zaznamenala auto v protisměru na 167. kilometru dálnice D6. „Následně policisté vozidlo předepsaným způsobem zastavili. Dále také zastavili provoz, aby se řidič mohl bezpečně otočit a odstavit osobní automobil ke krajnici, aby netvořil překážku. Ihned na to byl provoz na dálnici obnoven. Policisté na místě lustrací zjistili, že se jedná o osmdesátiletého cizince, který si nebyl vědom toho, že vjel na dálnici do protisměru,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek.

Následně se na místo dostavila hlídka dopravních policistů z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, kterou řidič následoval na bezpečné místo k dořešení celé situace.

Co dělat, pokud omylem vjedu do protisměru na dálnici? Co nejdříve zastavte u kraje vozovky, z pohledu řidiče vozidla v protisměru ideálně na levé straně v odstavném pruhu pokud to situace umožní. Pokud to ale možné není, zastavte co nejblíže u středového pásu dálnice. Zapněte výstražná světla, ať je vaše vozidlo vidět. Následně si oblečte reflexní vestu. Nikdo z cestujících nezůstávejte ve vozidle. Vystupte z něj a stoupněte si mimo pozemní komunikaci, ideálně za svodidla. Zavolejte na linku 158 a informujte o této události policii. Poté vyčkejte do jejího příjezdu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš, Policie ČR

Štítky dálnice D6, auto v protisměru, jízda v protisměru, senior na dálnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmdesátiletý cizinec jel v protisměru po dálnici D6 s vozem značky Škoda  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.