Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dálnici D6 mezi Vary a Novým Sedlem omezí v dubnu opravy, potrvají dva měsíce

Na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Novým Sedlem začnou v dubnu dělníci s opravou vozovky. Na úseku dlouhém téměř sedm kilometrů čeká řidiče dopravní omezení v obou směrech. Rekonstrukce na trase z Karlových Varů do Chebu a dál do Německa potrvá osm týdnů.

Stavební práce začnou začátkem dubna. Přesný termín, který závisí také na klimatických podmínkách, uvede ŘSD na twitteru. Opravovaný úsek začíná přibližně 800 metrů před mimoúrovňovou křižovatkou u Globusu a končí zhruba půl kilometru za křižovatkou u Nového Sedla. Řidiči tam musí během stavebních prací počítat s omezením i s částečnou uzavírkou dálnice.

„Hlavní náplní stavby je výměna vrchní asfaltové vrstvy, která bude provedena zejména z důvodu pravidelné údržby a prodloužení životnosti spodních vrstev konstrukce dálnice. V místech největšího poškození, kterými jsou zejména větve mimoúrovňové křižovatky Jenišov u Globusu, dojde i k výměně ložné vrstvy," uvedla Dana Zikešová z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Stavba také řeší pročištění odvodnění dálnice, opravu mostu a odstranění bezpečnostních rizik. Stavební firma změní i šířku jednotlivých jízdních pruhů podle nových nařízení, kdy se rozšíří zpevněná krajnice z důvodu bezpečnějšího odstavení vozidla u svodidel.

Zhotovitelem opravy s předpokládanou cenou bezmála 120 milionů korun bez DPH je společnost Silnice Group a. s.

Dálnice D6 spojuje v Karlovarském kraji krajské město s Chebem, úsek je dlouhý asi 40 kilometrů. Kromě Karlovarského kraje vede i dál přes Ústecký a Středočeský kraj. V plánu je dálnici napojit v celé délce až s hlavním městem. Na trase zbývá přestavět několik úseků, termín dokončení přestavby rychlostní silnice na dálnici je plánovaný podle informací ŘSD na rok 2027.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, silnice, D6, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnici D6 mezi Vary a Novým Sedlem omezí v dubnu opravy, potrvají dva měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.