Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarsko znovu trápí ledovka. Silničáři hlásí nehody

, aktualizováno 21. prosince 2022, 10:35

V Karlovarském kraji se už třetí den vytváří na silnicích a chodnících ledovka. Drobné mrholení na promrzlém povrchu mrzne a vytváří souvislou vrstvu ledu. Silničáři sice silnice ošetřují solí, ale stejně varují před možnou kluzkou vozovkou. Ráno ledovka způsobila i několik nehod, vyplývá z informací silničářů.

Hlavní tahy jsou po solení mokré nebo se zbytky sněhu, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Ledovka se na silnicích vytváří hlavně na méně frekventovaných silnicích nebo tam, kde se používá inertní posyp. Teploty se ráno pohybovaly okolo dvou stupňů Celsia pod nulou a padá mrznoucí déšť.

Kvůli ledovce se staly hned ráno nehody v Chodově v Husově ulici nebo v sokolovské Tovární ulici. Nehoda autobusů zablokovala i Nádražní ulici v Aši, v příkopě skončilo auto také u Libé na Chebsku.

Během dne by se mělo oteplovat, ale teploty stoupnou jen mírně nad bod mrazu. Zatímco silnice jsou posolené a proježděné, na chodnících a volných prostranstvích může ledovka přetrvávat. „Stále pokračují výjezdy na úrazy spojené s náledím momentálně jsme na celkovém počtu výjezdu a ošetřených pacientu 125,“ sdělil mluvčí karlovarských záchranářů Radek Hess.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ŘSD, Ledovka, Dálnice, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko znovu trápí ledovka. Silničáři hlásí nehody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.