Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uzavírka sesunuté silnice v Sedleci po půl roce konečně skončí

Už déle než půl roku se nedá projet ze Sedlece do Staré Role. Tato nepříjemná komplikace už zanedlouho skončí. V místě sesuvu budou instalovány panely, přes které bude možné projet. Nákladní doprava ale bude zatím pravděpodobně vyloučena.

Svah v Sedleci se sesunul loni na konci srpna poté, co pod ním začala stavba rodinného domu. Stavitel odtěžil část zeminy, ale podle odborníků se nedopustil ničeho nedovoleného. Podle karlovarského radního Martina Duška došlo ke shodě mnoha okolností a tudíž nelze jednoznačně určit, kdo za sesuv může.  „Sesuv nebyl zapříčiněn stavbou domu. V místě byla například i kanalizace ve velmi špatném stavu, čímž docházelo k nasáknutí svahu vodou,“ uvedl Martin Dušek s tím, že prokázat někomu vinu bude velmi složité.

V Sedleci proběhlo jednání mezi stavebními techniky, stavitelem a dotčenými orgány, kteří konstatovali že třetí byla dokončena třetí etapa opěrné zdi a nic nebrání tomu, aby se komunikace připravila k provizornímu provozu. „V místě provedeme provizorní zákryt v podobě panelů a od příštího týdne komunikaci otevřeme. Bude zde ale snížená rychlost,“ dodal Dušek.

Problém, proč není možné vrátit komunikaci do původního stavu je v tom, že nelze pokládat asfalt, protože obalovny jsou přes zimu zavřené.  „Dopravu tady spustíme a až budeme mít k dispozici asfalt, na tři, možná čtyři dny ji uzavřeme a položíme finální povrch,“ dodal karlovarský radní.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, komplikace, uzavírka, Stará Role, Karlovy Vary, Sedlec, Martin Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka sesunuté silnice v Sedleci po půl roce konečně skončí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.