Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zákaz vjezdu kamionů? Mariánské Lázně chtějí zklidnit dopravu v Plzeňské ulici

Mariánské Lázně chtějí zlepšit nepříznivou dopravní situaci v Plzeňské ulici, která vede od centra města směrem na Chodovou Planou. Město tam usiluje o zákaz vjezdu pro kamiony, aby ulehčilo dopravě i obyvatelům městské části Skláře. Potřebuje ale souhlas dopravního inspektorátu. Doprava by se tam měla zklidnit v polovině příštího roku, řekl starosta Martin Kalina (Piráti).

Starosta jednal o dopravní situaci s vedením Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje, která silnici spravuje. "Dospěli jsme k jednotnému řešení, a ten postup bude ten, že zastupitelstvo Karlovarského kraje bude muset rozhodnutím ponížit Plzeňskou ze druhé na třetí třídu, pak už by s tím neměl mít dopravní inspektorát problém," řekl Kalina. O zákazu vjezdu kamionů by poté měly rozhodnout dopravní inspektorát a policie.

Aby se řidiči vyhnuli přetížené městské části Skláře, mohou k cestě přes Mariánské Lázně využít obchvat města, který vede z Chodové Plané na Trstěnice a Drmoul. Podle starosty se ale musí nejprve změnit dopravní značení v Chodové Plané, které vozidla na Mariánské Lázně stále směřuje na Plzeňskou ulici a ne na obchvat.

Dopravní komplikace v Plzeňské ulici by měl pomoct vyřešit i nový kruhový objezd u Černého mostu. Projekt by měl být hotový v polovině příštího roku, s výstavbou má krajská správa a údržba silnic začít o rok později. Investice se odhaduje na 40 milionů korun, město by zaplatilo výstavbu chodníků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Seznam autobusů/Zbynďa

Štítky ČR, správa, silnice, Mariánské Lázně, Martin Kalina, Česká pirátská strana, Karlovarský kraj, doprava, Drmoul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz vjezdu kamionů? Mariánské Lázně chtějí zklidnit dopravu v Plzeňské ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.