Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dočasně uzavřená železniční trať v Kraslicích by se mohla zprovoznit do dvou týdnů

Provoz na dočasně uzavřené železniční trati v Kraslicích na Sokolovsku, na kterou se v neděli před týdnem sesunula půda ze svahu, by se mohl obnovit zhruba do dvou týdnů. Provozovatel dráhy PDV Railway bude nyní ve spolupráci s městem Kraslice odtěžovat sesypanou půdu, uvedl šéf PDV Railway Jan Franz. Dopravu mezi Kraslicemi a německým Zwotentalem nyní zajišťují náhradní autobusy.

„Musíme teď odtěžit materiál, který se sesunul dolů, a vybudovat tam metrovou stěnu, která v případě dalších dešťů, kdyby se něco dalšího sesunulo, tak to zachytí a nebude ohrožovat takzvaný průjezdný průřez toho vlaku," řekl Jan Franz.

Sesuv půdy podle Franze pravděpodobně způsobily práce na silnici nad svahem, která patří Kraslicím. Přispěly k tomu zřejmě i vydatné deště v minulém týdnu. Materiál začali dělníci odklízet dnes, práce by podle ředitele měly trvat týden až dva.

Podle starosty Kraslic Romana Kotilínka (Místní) se sesuvem půdy sesunula také vozovka, která je nyní uzavřená. Město již zvolilo objízdnou trasu, dokud se silnice neopraví. Příčinu události budou nyní vyhodnocovat odborníci. Celkové náklady na zajištění svahu by mohly dosáhnout až několika desítek milionů korun, uvedl starosta.

Náklady na odtěžení a vybudování záchranné stěny si rozdělí provozovatel dráhy i město. Mluvčí Správy železnic Nela Friebová uvedla, že náklady bude moci provozovatel dráhy uplatnit u Správy železnic, která je majitelem tratě.

Náhradní autobusovou dopravu z Kraslic do Německa nyní zajišťuje německý dopravce. Podle Franze by náklady měly uhradit Kraslice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, Německo, správa, železnice, Sokolovsko, FOTO, Kraslice, půda, Jan Franz, PDV RAILWAY a.s., svah, okres Sokolov, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dočasně uzavřená železniční trať v Kraslicích by se mohla zprovoznit do dvou týdnů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.