Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Při dopravně bezpečnostní akci policisté odhalili 204 přestupků

Policisté v Karlovarském kraji zkontrolovali v prvním týdnu letních prázdnin téměř 900 aut, u 204 řidičů zjistili přestupek. Ve snaze snížit dopravní nehodovost a její následky se ve dnech 2. a 3. července uskutečnila dopravně bezpečnostní akce.

Policejní hlídky se při kontrole řidičů zaměřily na více věcí. „Policisté zkoumali především dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů,“ uvedl mluvčí policistů Karlovarského kraje Jakub Kopřiva. Dodal, že testovali i vědomosti řidičů o změně některých zákonů.

Na akci se podíleli dopravní, pořádkoví a kriminální policisté. Z celkových 900 zkontrolovaných aut zjistili 204 přestupků. Nejčastěji řidiči porušili rychlost, a to celkem v 69 případech. Dalšími nejčastějšími přestupky byl nevyhovující technický stav vozidel v 29 případech nebo ve 22 případech nepoužití bezpečnostního pásu. Patnáct řidičů nepředložilo policistům doklad o pojištění odpovědnosti,“ informoval Kopřiva.

Dopravně bezpečnostní akce budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, bezpečnost, silnice, přestupek, Policie ČR, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravně bezpečnostní akci policisté odhalili 204 přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.