Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

V Chebu začala celková rekonstrukce Karlovy Ulice, potrvá do podzimu

V Chebu začala rekonstrukce Karlovy ulice. Na několik etap rozdělená stavba potrvá do konce podzimu. Stát bude bezmála 11 milionů korun. Naváže na loňskou opravu sousední Dukelské ulice, do které město investovalo 14 milionů, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

Opraví se vozovka i chodníky včetně podkladových vrstev, upraví se odvodnění a veřejné osvětlení a nově se vymezí podélná parkovací místa na obou stranách komunikace. Práce mají skončit v listopadu.

"Když se rekonstruuje celá vozovka včetně chodníků a veřejného osvětlení, tak to logicky dopravní omezení vyvolá. Nicméně je to rozděleno do tří etap, což by mělo omezit komplikace," řekl Ladislav Hrubý.

Do výběrového řízení se přihlásilo devět firem. Nejnižší nabídka byla na 10,7 milionu korun, zhruba o tři miliony méně než odhad v projektové dokumentaci. Město požádalo o dotaci ministerstva pro místní rozvoj. Mohla by pokrýt až 60 procent uznatelných nákladů. Cheb by měl vědět v červnu, zda ji získá. Rekonstrukce ale bude pokračovat v každém případě.

Rekonstrukce části Karlovy ulice o délce zhruba 260 metrů začne úsekem od křižovatky s ulicí Svobody po křižovatku s ulicí Dukelskou, následovat bude část od křižovatky s ulicí Dukelskou po křižovatku s ulicí Hálkovou a na závěr se opraví úsek od křižovatky s ulicí Hálkovou po křižovatku s ulicí Pivovarskou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu cheb

Štítky ČR, stavby, správa, silnice, Cheb, Ladislav Hrubý, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu začala celková rekonstrukce Karlovy Ulice, potrvá do podzimu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.