Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Radary na Tuhnickém a Chebském mostě slouží k měření hustoty provozu

Řidiči v Karlových Varech se často podivují nad nelogickým umístěním dvou radarů v centru města. Podle vedení radnice ale tyto dva radary v současné době neplní prioritně funkci měření rychlosti, ale měří hustotu dopravy na dvou velmi frekventovaných mostech.

„Díky tomu budeme mít možnost například porovnat průjezdy vozidel za období, kdy nebyla na karlovarských mostech žádná omezení s obdobím aktuální uzavírky Ostrovského mostu. Budeme mít tedy představu, jak se uzavírka projevila do provozu na Chebském a Tuhnickém mostě,“ uvedla mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary Helena Kyselá.

Aby město získalo relevantní informace, začalo měření hustoty provozu už v polovině prosince. Současná uzavírka Ostrovského mostu, která by měla kvůli diagnostickému průzkumu trvat do 7. února je tak jednou z prvních šancí zjistit, co s dopravou v lázeňském městě udělá uzavření některého z mostů. Karlovy Vary totiž musejí problematice mostů věnovat zvýšenou pozornost, protože část jich je ve špatném technickém stavu. A v letošním roce se navíc chystá demolice a stavba nového Dvorského mostu, což bude mít zcela zásadní vliv na dopravu ve městě.

„Ukazatele rychlosti zajišťující sčítání projíždějících vozidel na Chebském a Tunickém mostě byly využity z ulice Západní a Lidická. Po skončení měření se radary na svá původní stanoviště vrátí,“ dodal radní pro oblast dopravy Martin Dušek (ANO).

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky radar, doprava, chebský most, tuhnický most, hustota dopravy, sčítání, Karlovy Vary, Martin Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radary na Tuhnickém a Chebském mostě slouží k měření hustoty provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.