Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiče čekají dopravní komplikace, v Karlových Varech se budou zavírat mosty

Most Kpt. Jaroše ve Dvorech a Ostrovský most nedaleko centra krajského města. To jsou dvě místa, kde v následujících dnech dojde k omezení dopravy. A na ty se musejí připravit i cestující městské hromadné dopravy.

„Uzavření mostu Kpt. Jaroše proběhne v noci z 21. na 22. ledna kvůli zatěžkávací zkoušce Most bude pro automobilový provoz uzavřen v čase od 22 do 2 hodin. Ostrovský most, včetně části Nákladní ulice (za sjezdem z Horního nádraží) a části nábřeží Osvobození (od křižovatky u Koptova mostu), bude úplně uzavřen od 25. ledna do 7. února,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Zatěžkávací zkouška mostu Kpt. Jaroše bude provedena za pomoci čtyř nákladních automobilů o hmotnosti 32 tun a bude součástí plánovaného zesílení konstrukce a odstranění deformace mostu.

„Náprava nežádoucího průhybu probíhá v rámci reklamačního řízení na náklady zhotovitele stavby, tedy společnosti SMP CZ, která v roce 2017 přemostění Chodovského potoka ve Dvorech vybudovala,“ pokračuje mluvčí.

Ostrovský most bude uzavřen kvůli diagnostickému průzkumu. Ten bude zaměřen na komplex čtyř objektů, tedy na velký obloukový most přes Ohři, přemostění železniční tratě, most přes průtah městem a místní nájezdovou rampu.

„Průzkum bude provádět Centrum dopravního výzkumu Brno ve spolupráci s Fakultou stavební ČVUT. Předmětem prověrek budou konstrukce i veškeré součásti všech objektů, ověření a statický výpočet zatížitelnosti, plán správy a údržby, perspektiva další existence mostu a návrh oprav, případně varianty obnovy včetně odhadu finančních nákladů,“ doplnil Petr Bursík (ODS) náměstek karlovarské primátorky s tím, že nutnou součástí diagnostiky budou i vrtané sondy do betonových konstrukcí a přistavení takzvané mostní prohlížečky. Období dopravní uzavírky využije město k prověření stavu a provedení oprav dilatací na mostě.

„Kvůli dopravnímu omezení na mostech dočasně změní trasu některé linky MHD. V souvislosti s uzavírkou mostu Kpt. Jaroše ve čtvrtek 21. ledna změní trasu linka č. 1 a to konkrétně spoj ve 22:20 hodin od Tržnice pojede po své běžné trase do zastávky Sklářská, odkud bude pokračovat objížďkou přes jenišovský kruhový objezd do zastávky U Kapličky. Opačný spoj ve 22:45 hodin od Globusu pojede po běžné trase do zastávky Závodiště, odkud bude pokračovat objížďkou přes Tuhnický most do zastávky Rozcestí u Koníčka,“ upozorňuje cestující Helena Kyselá.

Uzavírka Ostrovského mostu se dotkne linek MHD číslo 1, 4 a 13 a také spojů linkové dopravy IDKV, které jedou ze zastávky Tržnice přímo do zastávky Růžový vrch nebo zpět. Linky pojedou objezdovou trasou přes Chebský most kolem zastávky Elite, kde ale z časových důvodů zastavovat nebudou.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, omezení, diagnostika, MHD, Karlovy Vary, městská hromadná doprava, Most, SMP, ODS, České vysoké učení technické v Praze, Globus, Centrum dopravního výzkumu, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče čekají dopravní komplikace, v Karlových Varech se budou zavírat mosty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.